H Παπαδημητρίου έγινε η κορυφαία Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη

Newsroom
H Μαλαματένια Παπαδημητρίου

bet365

H Μαλαματένια Παπαδημητρίου «έσπασε» την οκτάχρονη κυριαρχία της Κατερίνας Τόλιου και πλέον είναι η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια στην παγκόσμια κατάταξη.

Αλλαγή με ιστορική διάσταση για τα ελληνικά χρώματα στην παγκόσμια κατάταξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος εξέδωσε την Τρίτη (24/9) τους πίνακες αξιολόγησης για την εβδομάδα Νο.39 από την αρχή του 2024 και στις γυναίκες πρώτη Ελληνίδα πινγκπονίστρια είναι πλέον η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Η 20άχρονη αριστερόχειρας παίκτρια της ΑΕΚ, προερχόταν από το WTT Feeder της Σουηδίας στο Χάλμσταντ. Πήρε 10 βαθμούς με την παρουσία της στον 1ο γύρο του απλού και πηγαίνοντας 59 θέσεις πιο ψηλά στo world ranking βρέθηκε στο νούμερο 342 και ξεπέρασε την Κατερίνα Τόλιου.

Η τελευταία υποχώρησε την τρέχουσα εβδομάδα στο Νο367. Κατείχε αυτή την πρωτιά εδώ και πολλά χρόνια, μάλιστα από το φθινόπωρο του 2016 (όταν ακόμα εκδίδονταν μηνιαίοι πίνακες) ήταν μόνιμα στην κορυφή για την ελληνική πλευρά!

Στις νεαρές ηλικίες στο μεταξύ, προέκυψε σημαντική μεταβολή για τον Στάθη Μανωλόπουλο, ο οποίος «κέρδισε» 41 θέσεις στην Under 19 με την είσοδό του την περασμένη βδομάδα στην πρώτη 8άδα του Youth Contender της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Στις γυναίκες υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μόνο η συμμετοχή της Παπαδημητρίου σε αξιολογημένη διοργάνωση. Στο Feeder του Χάλμσταντ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών θ’ άρχιζε την πορεία της από τον μοναδικό προκριματικό γύρο. Είχε bye εν τέλει και δεν αγωνίστηκε, όμως το πέρασμά της στο ταμπλό των «64» τη βοήθησε βαθμολογικά.

Έτσι με 24 βαθμούς στο σύνολο ανέβηκε στο νούμερο 342 από το 401 της προηγούμενης εβδομάδας. Η Τόλιου έπεσε πέντε θέσεις και εμφανίζεται τώρα στο νούμερο 367 με 20 βαθμούς. Τρίτη Ελληνίδα είναι η Ελισάβετ Τέρπου, συγκεκριμένα στο Νο394 με 18 βαθμούς.

Στους άνδρες δεν καταγράφηκε κάποια αγωνιστική παρουσία τελευταία, πάντως ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται στο νούμερο 83, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 190 και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ως 3ος από την Ελλάδα, στο 277.

Στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης για τις νεαρές κατηγορίες είναι αξιοσημείωτη μόνο η βελτίωση του Μανωλόπουλου, αφού προηγήθηκε το πετυχημένο πλασάρισμα στο Youth Contender του Σεράγεβο. Στην Under 19 ο έμπειρος αμυντικός κατετάγη στις θέσεις 5-8 και στην αντίστοιχη κατηγορία της παγκόσμιας κατάταξης πήγε στο νούμερο 244 από το 285 της προηγούμενης εβδομάδας. Στο τουρνουά απέσπασε 95 βαθμούς και πλέον εμφανίζει 465 στο σύνολο.

Από τους αγώνες στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη προέκυψε και νέα ελληνική είσοδος στους πίνακες αξιολόγησης. Με την παρθενική συμμετοχή του σε τουρνουά του θεσμού ο Αρχάγγελος Γκιώνης πήρε τους πρώτους 9 βαθμούς του και βρέθηκε στο νούμερο 1.635. Θυμίζουμε ότι ο 16άχρονος αθλητής μας αγωνίστηκε σε δυο ηλικιακές κατηγορίες, στην Under 17 και την Under 19 και αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ.

@Photo credits: Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα