Ο Γκιώνης προετοιμάζεται για το Παρίσι (vid)

Newsroom
Ο Παναγιώτης Γκιώνης

bet365

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Έλληνα πρωταθλητή να προετοιμάζεται στο Ντίσελντορφ.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε πια στο τελευταίο δεκαήμερο της προετοιμασίας του πριν από την αναχώρηση για το Παρίσι 2024 (προγραμματισμένη για τις 23/07). Από την περασμένη Δευτέρα συμμετέχει σε δυνατό καμπ της γερμανικής ομοσπονδίας στο Ντίσελντορφ, το ολοκληρώνει αύριο 14/07 και την επομένη πηγαίνει στο Μπρόντμπι της Δανίας για ανάλογη συγκέντρωση σπουδαίων Ευρωπαίων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Αθήνα έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά τη δουλειά του στο τραπέζι και στη φυσική κατάσταση και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος. Οι κάμερες κατέγραψαν αυτό το κομμάτι από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ αντίστοιχα και ενόψει της ιστορικής 6ης συμμετοχής του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του πλανήτη, παρουσιάζονται διαδοχικά βίντεο στο διαδίκτυο.

Τα θέματα ετοιμάζουν η ΕΦΟΕπΑ και το gre78.tv στο youtube, κανάλι του χορηγού της ομοσπονδίας στη WEB TV και η αρχή έγινε με βίντεο για την ατομική προπόνηση στη φυσική κατάσταση. Πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στα προπονητήρια Κ1 και Κ2 με γυμναστή τον Μιχάλη Τομαρά, πρώην πρωταθλητή τους στίβου στο άλμα ες ύψος.

Ο Γκιώνης μιλά για το πόσο έχει αποδώσει η δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα και ο Τομαράς εξηγεί μέρη αυτής και το που έχει πέσει το βάρος λίγο πριν από το μεγάλο ραντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Να προστεθεί ότι και τώρα στο Ντίσελντορφ και αργότερα στο Μπρόντμπι ο Γκιώνης κάνει φυσική κατάσταση με βάση πρόγραμμα και οδηγίες του Τομαρά από την Αθήνα. «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα ειδικά, τώρα που είμαι σε προχωρημένη αθλητικά ηλικία, και αν νιώθω καλά σε αυτό το κομμάτι μπορώ να νιώθω πολύ καλά και πάνω στο τραπέζι. Έχουμε άψογη συνεργασία με τον Μιχάλη και είμαι τόσο ευχαριστημένος που θα τονίσω ότι είναι ένας πολύ μεγάλος παράγοντας, που ακόμα μπορώ και παρουσιάζομαι τόσο ανταγωνιστικός», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων στη συνέντευξη του ο τοπ αμυντικός και σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρώ ότι πιο πολύ πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά και ψυχολογικά λόγω του άγχους που θα υπάρχει, παρά στη φυσική κατάσταση. Σίγουρα χρειάζεται κι αυτό αλλά τα παιχνίδια είναι πιο λίγα οπότε δίνουμε βάρος κυρίως στο να είμαι γρήγορος στο παιχνίδι μου, εκρηκτικός και όχι τόσο στην αντοχή».

Από την πλευρά του ο Τομαράς επισήμανε στην αρχή των δηλώσεών του: «Το τελευταίο διάστημα θέλουμε να παραμείνει ο Παναγιώτης σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και παράλληλα να είναι πολύ εκρηκτικός. Να είναι η εκρηκτική του δύναμη στον μέγιστο βαθμό. Παράλληλα, κοιτάμε το κομμάτι της δύναμης του να αρχίσει να ελαττώνεται, να είναι λίγο πιο ελαφρύς στα παιχνίδια του. Στον τομέα μας δουλεύουμε έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατά, έτσι πάμε κι ενόψει Παρισιού, μετά όλα εξαρτώνται από τον Παναγιώτη κι όπως βλέπετε τα καταφέρνει θαυμάσια όλα αυτά τα χρόνια».

Στο εξαιρετικό αθλητικό κέντρο του Ντίσελντορφ ο Γκιώνης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής είχαν την τύχη να προσκληθούν σε κλειστή προετοιμασία των Γερμανών, υπό την έννοια ότι πέρα από τους αθλητές που συγκροτούν την ολυμπιακή ανδρική ομάδα τους και άλλους δικούς τους διεθνείς, μετέχουν ελάχιστοι από άλλες χώρες. Με τέλειες συνθήκες στην αίθουσα, με τραπέζια και μπαλάκια, που θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άψογη οργάνωση, ο Γκιώνης κάνει από την αρχή της εβδομάδας διπλές και τριπλές προπονήσεις με τους βασικούς Γερμανούς Μπολ, Οβτσάροφ, Κιου Ντανγκ, Φρανζίσκα κι ακόμα τους Φανμπό, Στέγκερ και Μάισνερ. Εκεί προπονείται και ο Ιάπωνας Ουέντα, οι προπονητές είναι έξι μαζί με τον Έλληνα (επικεφαλής ο Ροσκόπφ, Γερμανός ομοσπονδιακός των ανδρών), ενώ στους σπάρινγκ βρίσκεται και ο Κινέζος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Χάο Σουάι!

Σήμερα ουσιαστικά διεξάγονται οι τελευταίες προπονήσεις, αύριο υπάρχει αποθεραπεία και ίσως λίγος στίβος ή και σερβίς, ενώ στη διάρκεια των ημερών έγιναν και πολλά φιλικά ματς όπου ο Γκιώνης έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Από τη γερμανική πόλη το δίδυμο θα πάει μεθαύριο Δευτέρα 15/07 στο επίσης υπέροχο αθλητικό κέντρο του Μπρόντμπι για νέες προπονήσεις μίας εβδομάδας με Olympians αθλητές. Στη Δανία θ’ ακολουθήσει και ο επίσης αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ανέλαβε βοηθός προπόνησης, αλλά και φυσιοθεραπευτής του Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα