«Γκιώωωωω-νης! Γκιώωωωω-νης! Γκιώωωωω-νης!»

O Παναγιώτης Γκιώνης

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ζει στα 44 του την έκτη Ολυμπιάδα της καριέρας του. Προκρίθηκε στους «32» του πινγκ πονγκ και άκουσε ένα κατάμεστο γήπεδο να τον αποθεώνει.

Όταν ο Παναγιώτης Γκιώνης μάζεψε το μπαλάκι για να πανηγυρίσει το «ξερό» 4-0 επί του ανατολίτικης καταγωγής Καναδό Έντουαρντ Λυ, έζησε στο Παρίσι ένα γλυκό όνειρο. Για αρκετή ώρα, περίπου 500 Γάλλοι (και κάμποσοι Έλληνες) τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά του, σαν να ήταν κάποιος σταρ του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ: «Γκιώωωω-νης! Γκιώωωωω-νης! Γκιώωωωω-νης!»

Κάποιοι ανυποψίαστοι ξαφνιάστηκαν, αλλά ο ίδιος ο Παναγιώτης όχι. «Έπαιζα έντεκα χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, με ξέρουν και με αγαπάνε. Πέντε χρόνια στη Μετς, πέντε στην Ανζέρ και ένα σε μία ομάδα του Παρισιού. Αυτό το σημερινό, πάντως, δεν έχει ξαναγίνει. Ακόμα και στους αγώνες του Champions League, η ατμόσφαιρα είναι πιο ήρεμη, όπως το τένις. Τέτοια αποθέωση πρώτη φορά βιώνω».

Στα 35 λεπτά που κράτησε ο αγώνας του με τον Καναδό («είναι καλός αθλητής, αλλά δεν μπορούσε να ανταπαξέλθει στο δικό μου, πιο αμυντικό στυλ»), ο 44χρονος Γκιώνης ένιωσε να του γεμίζουν τα κύτταρα. «Εννοείται, μου δίνει φτερά ο κόσμος. Μόλις τελείωνε κάθε πόντος, αισθανόμουν τον ενθουσιασμό των φιλάθλων να με πλημμυρίζει. Το μόνο που απεύχομαι είναι να αντιμετωπίσω Γάλλο αθλητή. Η εξέδρα χαλάει τον κόσμο και δεν ακούς ούτε το μπαλάκι».

Στην επόμενη φάση, ο Γκιώνης θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Αμερικανό Κανάκ Τζα, ο οποίος -ως της έκπληξης- απέκλεισε έναν Κορεάτη. «Στόχος μου είναι να πετύχω άλλη μία νίκη, ώστε να μπω στους 16, όπως ήθελα εξαρχής. Μετά πέφτω πάνω στον Κινέζο που βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Όταν φτάσεις μέχρι εκεί, βέβαια, όλα γίνονται».

Ε ναι, όλα γίνονται. Έξι Ολυμπιάδες, 44 Μάηδες. Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η κολώνια; «Λέω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με μένα. Και άλλες φορές είπα τέλος, να όμως που βρίσκομαι σήμερα στο Παρίσι». Λαϊκός ήρωας, μίας εξέδρας που για τα δικά της παιδιά τραγούδησε χθες εν χορώ ακόμα και τη «Μασσαλιώτιδα».

Η Arena Paris Sud, με τα 6 παβιγιόν όπου συστεγάζονται τρία αθλήματα (επιτραπέζια αντισφαίριση, χάντμπολ, άρση βαρών), ήταν για το πινγκ πονγκ κατάμεστη από 7.000 κόσμο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν καλά τον θαλερό Έλληνα. Στην πατρίδα του, πόσοι τον ξέρουν;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα