Ολυμπιακοί Αγώνες, Πινγκ Πονγκ: Κυριάρχησε και κατέκτησε όλα τα χρυσά στο ομαδικό γυναικών η Κίνα

Newsroom
china_me_simaia

bet365

Η Κίνα πέτυχε το απόλυτο στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παρίσι. Αναδείχτηκε νικήτρια και στο ομαδικό γυναικών, κατακτώντας και τα πέντε χρυσά μετάλλια στο τουρνουά των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον τελικό, που ολοκλήρωσε το ολυμπιακό πρόγραμμα του πινγκ πονγκ η Κίνα επικράτησε της Ιαπωνίας με 3-0 κι επιβεβαίωσε ότι είναι ανίκητη στο αγώνισμα. Μετά την ανδρική της ομάδα κατάφερε το 5 στα 5 και στο ομαδικό γυναικών, σε μία ολυμπιακή κυριαρχία.

Η Ιαπωνία κατάφερε να φτάσει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων δεύτερη συνεχόμενη φορά κι εκτός από το ασημένιο μετάλλιο κρατά την ανταγωνιστική απόδοση και το γεγονός ότι κοίταξε στα μάτια το αντίπαλο δέος. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κορέα, η οποία στον «μικρό» τελικό κατέβαλλε τη Γερμανία με 3-0.

Αγωνιστικά, η Ιαπωνία έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και με αποφασιστικότητα κυνήγησε τη νίκη στο διπλό, που θα της έδινε άλλο αέρα για τη συνέχεια κι ενδεχομένως περνούσε πίεση στις Κινέζες. Σε μία αλλαγή του διπλού από τον κόουτς Τακεχίρο Γουατανάμπε και τη νεαρή Μίβα Χαριμότο, αντί της Μίου Χιράνο, δίπλα στη Χίνα Χαγιάτα, προηγήθηκε 1-0 και 2-1 σετ των Τσεν Μενγκ/Γουάνγκ Μανγιού. Επιπλέον, βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία στο 5ο σετ όταν πήγε μπροστά με 9-5. Σε εκείνο το σημείο όμως, μίλησε η τεράστια κλάση των καλύτερων του είδους! Οι Κινέζες έφτασαν στο ματς μπολ με πέντε διαδοχικούς πόντους και τελικά το ματς με 12-10.

Φυσικό ήταν να ωφεληθεί και ψυχολογικά από αυτή την εξέλιξη η παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά η πίεση δεν έφυγε. Στο επόμενο ματς η Χιράνο άρχισε με 6-1 επί της Σουν Γινγκσά, στο τρίτο στη σειρά η Χαριμότο πήρε το 1ο σετ από τη Γουάνγκ και πήγε το 2ο σετ στην παράταση. Κι εκεί όμως, η αντίδραση από την τριάδα του Μα Λιν ήταν ιδανική και γράφτηκε το τελικό 3-0 μέσα σε πανηγυρισμούς στο κατάμεστο γυμναστήριο.

Η εξέλιξη του τελικού Κίνα - Ιαπωνία 3-0

Τσεν Μενγκ/Γουάνγκ Μανγιού - Χίνα Χαγιάτα/Μίβα Χαριμότο 3-2 (9-11, 11-6, 6-11, 11-6, 12-10)

Σουν Γινγκσά - Μίου Χιράνο 3-0 (13-11, 11-6, 11-6)

Γουάνγκ – Χαριμότο 3-1 (12-14, 12-10, 11-7, 11-6)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα