Η «κακοδαιμονία» των Γάλλων στο Καμπ Νου

Η «κακοδαιμονία» των Γάλλων στο Καμπ Νου

Η «κακοδαιμονία» των Γάλλων στο Καμπ Νου

bet365

Ο Αντουάν Γκριεζμάν βαδίζει στο δρόμο των συμπατριωτών του, που έχουν αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, καθώς δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στους «μπλαουγκράνα». Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαίους Γάλλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος, που δεν «έπιασαν» στο Καμπ Νου.

Λοράν Μπλαν
Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος εντυπωσιασμένος από τις εμφανίσεις του Μπλαν με την Οσέρ τον πήρε στο Καμπ Νου το 1996. Ωστόσο, το ξαφνικό διαζύγιο των «μπλαουγκράνα» με τον Ολλανδό τεχνικό άφησε... στήλη άλατος το Γάλλο αμυντικό, ο οποίος σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συλλόγου. Μετά από μία μέτρια σεζόν με την Μπαρτσελόνα, ο Λοράν Μπλαν αποχώρησε το καλοκαίρι του 1997. Επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Μαρσέιγ, αφού μετά από ένα χρόνο υπήρχε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήθελε να έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Κριστόφ Ντουγκαρί
Το καλοκαίρι του 1997, η Μπαρτσελόνα απέκτησε «πακέτο» από τη Μίλαν τους Ντουγκαρί και Ράιζινγκερ. Κι αν ο Ολλανδός μπακ «ρίζωσε» στο Καμπ Νου, ο Γάλλος επιθετικός ήταν απογοητευτικός στο σύντομο πέρασμά του από τους Καταλανούς. Αγωνίστηκε μόλις σε επτά παιχνίδια με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και έξι μήνες μετά, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποχώρησε. Επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στη Μαρσέιγ και να μη χάσει το «τρένο» του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Εμανουέλ Πετίτ
Μετά τη συνεργασία τους στη Μονακό, ο Αρσέν Βενγκέρ πήρε το Γάλλο άσο και στην Άρσεναλ, με τη φανέλα της οποίας ανέβασε κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές μετοχές του. Το καλοκαίρι του 2000, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της τον πολυσύνθετο μέσο. Ωστόσο, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ (μετέπειτα προπονητής της ΑΕΚ) επέλεξε να χρησιμοποιεί τον Πετίτ στην άμυνα. Η αλλαγή θέσης και κάποιοι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στο Γάλλο να προσαρμοστεί στην ομάδα και να γίνει βασικός, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για την Τσέλσι στο τέλος της σεζόν. «Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, ο προπονητής δεν γνώριζε καν σε ποια θέση αγωνιζόμουν», έγραψε ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του.

Φιλίπ Κριστανβάλ
Οι εμφανίσεις του Γάλλου αμυντικού με τη φανέλα της Μονακό είχαν κινήσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει τη μάχη από την Τσέλσι και να τον κάνει δικό της, το 2001, έναντι 6,5 εκατομμυρίων λιρών. Στην πρώτη του σεζόν στο Καμπ Νου ξεκίνησε βασικός, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας, στο Μουντιάλ του 2002. Η δεύτερη χρονιά του στην Μπαρτσελόνα ήταν απογοητευτική, μετρώντας μόλις οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2003 επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Μαρσέιγ.

Λιλιάν Τουράμ
Ο υποβιβασμός της Γιουβέντους το 2006, λόγω του σκανδάλου Calciopolis, οδήγησε πολλούς αστέρες της στην πόρτα της εξόδου, μεταξύ αυτών και το Γάλλο αμυντικό. Ο Τουράμ ξεκίνησε ως βασικός την καριέρα του στους «μπλαουγκράνα», όμως σταδιακά έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Μάλιστα, τη δεύτερη σεζόν ήταν τέταρτη επιλογή στα στόπερ, πίσω από τους Πουγιόλ, Μιλίτο και Μάρκες. Το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα και κρέμασε τα παπούτσια του, αφού ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Υ.Γ. Οι μόνοι Γάλλοι ποδοσφαιριστές που πραγματοποίησαν αξιόλογη καριέρα στην Μπαρτσελόνα είναι ο Τιερί Ανρί, ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Λουντοβίκ Ζιουλί, ενώ η λίστα με αυτούς που πέρασαν... και δεν ακούμπησαν είναι πολύ μεγαλύτερη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα