«Καρέ» στο Champions League
Μάρκο Φαν Μπάστεν (Μίλαν – Γκέτεμποργκ 4-0)
Στην παρθενική σεζόν της νεοσύστατης διοργάνωσης (1992-93) ο Ολλανδός επιθετικός ήταν ο πρώτος παίκτης που έφτασε σε «καρέ» τερμάτων και μάλιστα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Η Μίλαν νίκησε άνετα την Γκέτεμποργκ με 4-0, χάρις σε ισάριθμα τέρματα του Φαν Μπάστεν.
Σιμόνε Ινζάγκι (Λάτσιο – Μαρσέιγ 5-1)
Στη δεύτερη φάση των ομίλων, τη σεζόν 1999-2000, οι δύο ομάδες μάχονταν για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ωστόσο, το ματς της 5ης αγωνιστικής εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Σιμόνε Ινζάγκι πέτυχε τα τέσσερα πρώτα γκολ των «λατσιάλι», οδηγώντας τους στο ευρύ 5-1 και μετέπειτα στην πρόκριση.
Ντάντο Πρσο (Μονακό – Λα Κορούνια 8-3)
Η σεζόν 2003-04 ήταν ονειρεμένη για τη γαλλική ομάδα του Άκη Ζήκου, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό. Η Μονακό είχε δείξει τα δόντια της από τη φάση των ομίλων, όταν συνέτριψε με 8-3 την εκπληκτική Ντεπορτίβο εκείνης της εποχής. Ο Κροάτης επιθετικός, Ντάντο Πρσο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, φτάνοντας σε «καρέ» τερμάτων στο παιχνίδι του Λουί Ντε.
Ρουντ Φαν Νιστελρόι (Μάντσεστερ Γιουν. – Σπάρτα Πράγας 4-1)
Στο προηγούμενο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ είχε λάμψει το άστρο του Ρούνεϊ (χατ-τρικ στο ντεμπούτο), όμως αυτό ο Ολλανδός επιθετικός το μετέτρεψε σε one man show. Ο Φαν Νιστελρόι σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, στο ματς για τη φάση των ομίλων της σεζόν 2004-05.
Αντρέι Σεφτσένκο (Φενερμπαχτσέ - Μίλαν 0-4)
Η πρώτη θέση του ομίλου για τους «ροσονέρι», τη σεζόν 2005-06, περνούσε μέσα από το Σουκρού Σαράτσογλου. Και αυτός που φρόντισε να καθαρίσει ήταν ο Ουκρανός επιθετικός. Με τέσσερα τέρματα του Σεφτσένκο, η Μίλαν πέρασε σαν σίφουνας από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Φενερμπαχτσέ με 4-0.
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 4-1)
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να κάνει «καρέ» σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ. Μετά το 2-2 στον πρώτο προημιτελικό, η Μπαρτσελόνα είχε το προβάδισμα και στο Καμπ Νου φρόντισε να το επιβεβαιώσει. Ο Μέσι πήρε τους «μπλαουγκράνα» από το χέρι με τα τέσσερα γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ και τους οδήγησε στα ημιτελικά της σεζόν 2009-10.
Μπαφετιμπί Γκομίς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λυών 1-7)
Ένα παιχνίδι που «στιγματίστηκε» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2011-12. Η Λυών χρειαζόταν νίκη με διαφορά πολλών τερμάτων, ώστε σε πιθανή ισοβαθμία με τον Άγιαξ να πάρει εκείνη την πρόκριση. Όπερ και εγένετο, με τον «Αίαντα» να γνωρίζει την ήττα από τη Ρεάλ και τη γαλλική ομάδα να επικρατεί με 7-1 στο Ζάγκρεμπ, με τον Γκομίς να σημειώνει τέσσερα γκολ για τους φιλοξενούμενους.
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν 7-1)
Μία ακόμη πρωτιά για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, στη φάση των «16», τη σεζόν 2011-12. Οι Καταλανοί είχαν πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς στη Γερμανία, όμως ο Μέσι φρόντισε να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, που πέτυχε πέντε γκολ, για το τελικό 7-1.
Μάριο Γκόμες (Μπάγερν – Βασιλεία 7-0)
Λίγες ημέρες μετά το σπουδαίο επίτευγμα του Λιονέλ Μέσι, ο Γερμανός επιθετικός της Μπάγερν παραλίγο να «αντιγράψει» τον Αργεντινό. Ωστόσο, ο Γκόμες έμεινε... μόλις στα τέσσερα γκολ, στην αναμέτρηση των Βαυαρών με τη Βασιλεία για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1)
Μπορεί με τη φανέλα της Μπάγερν να έχει κάνει «πράγματα και θαύματα» από το 2014, όμως η εμφάνισή του στον πρώτο ημιτελικό της σεζόν 2012-13 έχει μείνει στην ιστορία. Ο Λεβαντόφσκι «εκτέλεσε» τέσσερις φορές την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας στην Ντόρτμουντ τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5)
Σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, τη σεζόν 2013-14, η γαλλική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης. Η Παρί έκανε «πάρτι» στις Βρυξέλλες, συντρίβοντας την Άντερλεχτ με 5-0 και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας τέσσερα γκολ για τους φιλοξενούμενους.
Λουίζ Αντριάνο (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σαχτάρ 0-7)
Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον Μέσι, που πέτυχε πέντε γκολ σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σεζόν 2014-15, στη φάση των ομίλων, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε ό,τι ήθελε στη Λευκορωσία. Έστειλε πέντε φορές την μπάλα στα δίχτυα της ΜΠΑΤΕ και η ομάδα του έφυγε νικήτρια με 7-0!
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0)
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ χρειάστηκε να αγωνιστεί 13 χρονιές στη διοργάνωση για να καταφέρει να πετύχει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα. Τη σεζόν 2015-16, η Ρεάλ φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα τη Μάλμε, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με τον CR7 να σημειώνει τα μισά της ομάδας του.
Σερζ Γκνάμπρι (Τότεναμ – Μπάγερν 2-7)
Στη φετινή διοργάνωση, στον όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, οι Βαυαροί έκαναν σμπαράλια την άμυνα των «πετεινών» στο Λονδίνο. Πρωταγωνιστής για την Μπάγερν ήταν ένας πρώην παίκτης της Άρσεναλ (μισητής αντιπάλου της Τότεναμ), ο Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα. Και μάλιστα όλα στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα σε διάστημα 35 λεπτών.
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6)
Ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον Λιονέλ Μέσι. Πάλι στη φετινή διοργάνωση, η Μπάγερν ήταν «τρομακτική» εκτός έδρας, διαλύοντας τον Ερυθρό Αστέρα. Και ο Λεβαντόφσκι (όπως ο Γκνάμπρι) πέτυχε τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα μέσα σε μόλις 15 λεπτά (53’-68’). Και έτσι πέτυχε στο γρηγορότερο «καρέ» στην ιστορία της διοργάνωσης.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.