«Πεταμένα» λεφτά τον Ιανουάριο
Φιλίπε Κουτίνιο (από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα)
Η φυγή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2017, μπορεί να γέμισε χρήματα το ταμείο των «μπλαουγκράνα», όμως ταυτόχρονα άφησε μία μεγάλη αγωνιστική «τρύπα». Αυτό το κενό προσπάθησαν οι Καταλανοί να καλύψουν με την απόκτηση του Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ, τον Ιανουάριο του 2018. Η Μπαρτσελόνα δαπάνησε το ποσό των 145 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στα νέα αγωνιστικά δεδομένα, ενώ δε βρήκε καν τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Μετά τις μέτριες εμφανίσεις του, πέρσι παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν, ενώ φέτος επέστρεψε στο Καμπ Νου. Και πάλι, όμως, δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει τα χρήματα που έδωσε η Μπαρτσελόνα για χάρη του πριν από τρία χρόνια.
Ντιέγκο Κόστα (από Τσέλσι σε Ατλέτικο Μαδρίτης)
Κύμα ενθουσιασμού στους φίλους της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της επιστροφής του Ντιέγκο Κόστα. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία το Σεπτέμβριο του 2017, όμως η μεταγραφή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τον επόμενο Ιανουάριο, λόγω της τιμωρίας των «ροχιμπλάνκος». Το ποσό που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Τσέλσι και Ατλέτικο έφτασε τα 60 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο Βραζιλιάνος (πολιτογραφημένος Ισπανός) επιθετικός δεν ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής με το παρελθόν. Την προβληματική συμπεριφορά που είχε στο Λονδίνο, την έβγαλε και στη Μαδρίτη ο Ντιέγκο Κόστα, ενώ οι επιδόσεις του ήταν μέτριες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πριν από λίγες ημέρες, να μείνει ελεύθερος από το σύλλογο.
Φερνάντο Τόρες (από Λίβερπουλ σε Τσέλσι)
Την «μπάνκα στον αέρα» τίναξε πριν από δέκα χρόνια η Τσέλσι για χάρη του Ισπανού επιθετικού. Η Λίβερπουλ είπε αρχικά «όχι» στην πρόταση των 40 εκατομμυρίων λιρών, όμως λίγες ημέρες μετά, οι Λονδρέζοι επανήλθαν με 50 εκατομμύρια. Οι «κόκκινοι» έδωσαν τη συγκατάθεσή τους κι έτσι τον Ιανουάριο του 2011 ο Τόρες έγινε κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ. Η συγκεκριμένη μεταγραφή αποτέλεσε τότε ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο και ήταν μία από τις πιο ακριβές όλων των εποχών. Παρά τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τον “El Nino”, ο ίδιος δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Αγωνίστηκε 3,5 χρόνια στην Τσέλσι και ήταν τόσο φτωχός ο συνολικός απολογισμός του, που θεωρείται μέχρι και σήμερα ως μία από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.
Άντι Κάρολ (από Νιούκαστλ σε Λίβερπουλ)
Ένα από τα μεγαλύτερα «ανέκδοτα» στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Την ημέρα που η Λίβερπουλ παραχωρούσε τον Τόρες στην Τσέλσι, επέλεγε να καλύψει το κενό του στην επιθετική γραμμή με την απόκτηση του Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» αρχικά αρνήθηκαν τα 30 εκατομμύρια λίρες, όμως τελικά είπαν το «ναι» μόλις η πρόταση ανέβηκε στα 35 εκατομμύρια. Ένα ποσό που ήταν το μεγαλύτερο, που είχε δοθεί μέχρι τότε για Άγγλο ποδοσφαιριστή. Η συνεισφορά του Κάρολ στο Άνφιλντ ήταν ελάχιστη και μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας στους «κόκκινους» παραχωρήθηκε δανεικός (αργότερα με κανονική μεταγραφή) στη Γουέστ Χαμ. Είναι ίσως η χειρότερη μεταγραφή που έχει κάνει ποτέ η Λίβερπουλ. Τουλάχιστον, την ίδια ημέρα είχε αποκτήσει και τον Σουάρες από τον Άγιαξ.
Αλέξις Σάντσες (από Άρσεναλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Στο πρόσωπο του Χιλιανού φορ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε τον ποδοσφαιριστή, που θα έλυνε το επιθετικό της πρόβλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δε χρειάστηκε να βγάλουν χρήματα από τα ταμεία τους, καθώς τον απέκτησαν από την Άρσεναλ, δίνοντας με ανταλλαγή τον Χένρικ Μχιταριάν. Τότε, η μεταγραφική αξία των δύο ποδοσφαιριστών κοστολογούταν στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλέξις Σάντσες δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τα πατήματά του στο Ολντ Τράφορντ (αγωνιζόμενος κυρίως στα άκρα της επίθεσης) και σε 1,5 χρόνο παρουσίας στους «μπέμπηδες» σημείωσε μόλις πέντε τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, πριν παραχωρηθεί στην Ίντερ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.