Καλώς ορίσατε στο μέλλον, στην εποχή του Κιλιάν Μπαπέ

Καλώς ορίσατε στο μέλλον, στην εποχή του Κιλιάν Μπαπέ

bet365

Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα του το επιτρέψει, αλλά ποιος θα τον σταματήσει. Ο Γιώργος Καραμάνος εξηγεί γιατί η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου ξημέρωσε μέσα από τον καλπασμό του πιτσιρικά με το καρτουνίστικο μούτρο.

Στην περίπτωσή του το ερώτημα δείχνει να το θέτει ο ίδιος και να είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ο Κιλιάν Μπαπέ μοιάζει να ορθώνει ολοένα περισσότερο το ανάστημά του, να ξεδιπλώνει τον δρασκελισμό του και να τον απασχολεί περισσότερο όχι το «ποιος θα μου το επιτρέψει, αλλά ποιος θα με σταματήσει». Η εμφάνισή του κόντρα στην Αργεντινή ήταν διαστημική. Ετσι έχουμε μάθει να ονομάζουμε αυτά που έκανε ο πιτσιρικάς στο χορτάρι. Ουσιαστικά το απόγευμα του Σαββάτου ήρθε να μας επιβεβαιώσει ότι μπήκαμε στη νέα εποχή. Για όσους δεν το είχαμε καταλάβει, τώρα δεν έχουμε απορία. Θα είναι η δική του...

Καθώς έτρεχε και δεν μπορούσε να τον προλάβει κανείς αντίπαλος, ήταν λες και φώναζε σε όλους εμάς: «Εγώ, όλα, με κάθε τρόπο, τώρα αμέσως». Ο Μπαπέ εξηγεί μέσα από το παιχνίδι του ότι κατέχει την ίδια στιγμή την τέχνη του χρόνου και την αξία της λειτουργικότητάς της στο χορτάρι. Εκείνος ζει στο δικό του χωροχρόνο και οι άλλοι αναζητούν μήπως και μπορέσουν να μπουν στη διάστασή του, ελπίζοντας σε μια αναχαίτιση, την οποία μάλλον δεν πιστεύουν καν.

Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο πεδίο για αυτή την παράσταση; Εκεί όπου συντελέστηκε κάτι περισσότερο από μία πρόκριση και ένας αποκλεισμός. Ηταν κάποιο είδος αλλαγής φρουράς. Ο κουρασμένος, αργός μπροστά του, Μέσι, να κάνει ανούσιες σβούρες, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπαπέ ξεπερνούσε τον ήχο, το φως, τον χώρο και τον χρόνο.

Οι προηγούμενες βασιλείες δεν είχαν κρατήσει τόσο πολύ. Ρονάλντο, Φίγκο, Ριβάλντο, Κακά, Ροναλντίνιο είχαν μικρότερο βίο στην κορυφή. Οι Μέσι, Κριστιάνο όμως έκαναν κάτι πρωτόγνωρο για το ποδόσφαιρο της σύγχρονης απαιτητικής εποχής, αντέχοντας για πάνω από 10 χρόνια σε ένα μυθικό δίπολο. Ακόμα έχουν να μας χαρίσουν τρομερές στιγμές. Θα βάλουν και οι δύο άπειρα γκολ, θα δημιουργήσουν ακατάρριπτα ρεκόρ, θα μας αφήσουν με το στόμα ανοικτό και αυτό είναι ευλογία για όλους εμάς που τους λατρεύουμε ποδοσφαιρικά και μεγαλώσαμε μαζί τους.

Ωστόσο, ο Μπαπέ με τον καλπασμό του και τον τέλειο συγχρονισμό με την μπάλα, έδειξε ότι το μέλλον που όλοι φανταζόμασταν ότι θα ερχόταν, είναι ήδη εδώ. Το φέρνει αυτός ο τυπάκος με το καρτουνίστικο μούτρο, ο οποίος ξέρει απολύτως από που έρχεται και που πηγαίνει. Στο κεφάλι του η διαδρομή προς την κορυφή είναι προδιαγεγραμμένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 14 του έχει κλείσει την πόρτα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ομάδες του κόσμου. Το έκανε πέρσι ακόμα και με τη Ρεάλ. Δεν ήταν ακόμα η στιγμή για κάτι τόσο μεγάλο. Θα γίνει με τον δικό του τρόπο, στο δικό του χρόνο. Εκείνος γνωρίζει το δρομολόγιο και σε αυτές τις περιπτώσεις το εκπληκτικό είναι ότι πάντοτε ο κόσμος παραμερίζει για να περάσει αυτός που ξέρει πού πηγαίνει...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος