Έργα και ημέρες Γούντγουορντ: Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία!
- Κόκκινο πανί για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ!
- Πως έφτασε ο Γούντγουορντ στην... κορυφή της Γιουνάιτεντ;
- Αποτελέσματα στο γήπεδο; Facebook και twitter
- Oταν αρνήθηκε την πρόταση για τον Ρούνεϊ
- «Δεν ξέρω εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία ή κλόουν»
- Ετσι έκανε τις μεταγραφές, έτσι ήρθε ο Μαγκουάιρ!
- Το «έγκλημα» με την παραχώρηση του Λουκάκου
- Μόγιες, Φαν Χάαλ, Μουρίνιο, Σόλσκιερ και διαμάχη με Σερ Αλεξ
- Και με τεχνικό διευθυντή τι θα γίνει...;
- Λάθη, λάθη, λάθη...
- Πίνει διπλό εσπρέσο, συζητά, αλλά γίνεται και... αλαζονικός
- Η εμπιστοσύνη της οικογένειας Γκλέιζερ
- Προσπάθησε να μάθει το ποδόσφαιρο
Είναι workaholic και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, είναι όμως το κόκκινο πανί για τους φιλάθλους της Μάντσεστερ. Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε τόσα εκατομμύρια, αυτός που έκανε τα πάντα σε έναν σύλλογο, ο Εντ Γούντγουορντ θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο στα τέλη του 2021. Ενας από τους ισχυρότερους παράγοντες των τελευταίων ετών πήρε στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της Super League και... κάηκε! Απέτυχε και το αποτέλεσμα ήταν «μοιραίο» για τον ίδιο. Ποιος ήταν ο Εντ Γούντγουορντ που γιγάντωσε εμπορικά τη Γιουνάιτεντ, αλλά αγωνιστικά δεν μπόρεσε να της χαρίσει έναν τίτλο Premier League;
Η ιστοσελίδα Athletic εβαλε στο μικροσκόπιο έργα και ημέρες ενός μεγάλου τεχνοκράτη, που όμως σκεφτόταν αλλιώς το ποδόσφαιρο. Σε όλα είχε βάλει τη δική του πινελιά, καλή ή κακή. Οπως και στην αίθουσα με τα τρόπαια. Μία αίθουσα εντυπωσιακή για τους επίδοξους χορηγούς και επόμενους υποστηρικτές της ομάδας, είναι εκεί κυρίως για να θυμίζει σε όλους τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ την ιστορία, τα τρόπαια αλλά και τις μεγάλες φιλοδοξίες του συλλόγου.
Οι παίκτες με την προοπτική να υπογράψουν όταν πρόκειται να κάνουν διαπραγματεύσεις πηγαίνουν εκεί και όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, όπου η έμπνευση, η προοπτική και η φιλοδοξία ξεχειλίζουν.
Στον τοίχο υπάρχει και μία μεγάλη κορνίζα από το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με τη Σίτι στην 50ή επέτειο του αεροπορικού δυστυχήματος στο Μόναχο. Αποτυπώνει τη σιγή στην ατμόσφαιρα πριν τη σέντρα και τα άσπρα και κόκκινα κασκόλ που έχουν αναρτηθεί στις κερκίδες.
Κόκκινο πανί για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ!
Ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί οι διάδρομοι με συγκεκριμένα ξύλινα κομμάτια φέρνει μνήμες από το Ολντ Τράφορντ. Τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι μέσα στο στάδιο, είπε μία πηγή για τον χώρο. Υπάρχουν ανθρώπινα ομοιώματα με τις φανέλες της Γιουνάιτεντ, τεχνητό γρασίδι και ένας χώρος με αντίγραφα τροπαίων και συμπεριλαμβανομένου ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ο Εντ Γούντγουορντ διακρίνεται για το στυλ, την πολυτέλεια των επιλογών του, το εξαιρετικό γούστο, αλλά όχι και το πως μια ομάδα γίνεται πρωταθλήτρια.
Η Γιουνάιτεντ είχε δύσκολες και σκληρές περιόδους. Έχοντας βρεθεί μέχρι και 12η και δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πετύχει 19 γκολ σε 23 ματς. Επί των ημερών του η Μάντσεστερ έκανε το χειρότερό της ξεκίνημα στις τρεις δεκαετίες έχασε και την έξοδο στο Champions League. Μία Γιουνάιτεντ που με τον Φέργκιουσον είχε κερδίσει 38 τρόπαια σε 27 χρόνια και σε αυτά ήταν και 13 τίτλοι Premier.
Ο Γούντγουορντ στα 48 του χρόνια έχει επτά χρόνια θητείας και δεκάδες φορές βρέθηκε στο στόχαστρο. Ποιος θα ξεχάσει την επίθεση που δέχθηκε μετά το 0-0 με την Άλκμααρ. Ηταν ήρεμος και δεν επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους. Του ζητούσαν να φύγει από το σύλλογο μαζί με την οικογένεια Γκλέιζερ, όμως αυτός ατάραχος άκουγε τις αποδοκιμασίες.
Πως έφτασε ο Γούντγουορντ στην... κορυφή της Γιουνάιτεντ;
Ο Γούντγουορντ είναι εκείνος που επιβλέπει το πως η ομάδα λειτουργεί και αμείβεται περίπου με 4 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, περισσότερα από κάθε άλλον παράγοντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι πάντως και ο άνθρωπος που λογοδοτεί για την σταθερότητα και τα οικονομικά της ομάδας.
Ουσιαστικά ο Γούντγουορντ ήταν η μόνη σταθερή παρουσία της Γιουνάιτεντ εδώ και χρόνια και από τότε που διεκδικούσε για τα καλά τον τίτλο. Αντιμετωπίζεται και θεωρείται ιδιαίτερα έξυπνος και επικοινωνιακός και επρόκειτο να γίνει ο άνθρωπος που θα διαμόρφωνε το μοντέρνο και σύγχρονο πρόσωπο της Γιουνάιτεντ. To Super… φιάσκο όμως τον στέλνει εκτός ποδοσφαίρου!
Πως λοιπόν ο Γούντγουορντ ανέβηκε σε μία θέση με τέτοια ισχύ και επιρροή; Μέσα σε μία νύχτα έγινε ο πιο ισχυρός άνθρωπος και ακριβώς από κάτω από τους ιδιοκτήτες. Το μονοπάτι του ήταν εντελώς διαφορετικό από εκείνο του Φέργκιουσον, της πιο ισχυρής προσωπικότητας της στη νεότερη ιστορία του συλλόγου.
Ένας φίλος του τον περιέγραφε ως άνθρωπο με κοφτερό μυαλό, σκληρά εργαζόμενο και ανθεκτικό, ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει ποτέ του. Τόνισε επίσης πως εάν κάποιος ήθελε να εμπιστευθεί ένα άτομο για τα μυστικά του αυτός ήταν ο Γούντγουορντ και έτσι δεν του προξενεί έκπληξη ότι δεν δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο ή δεν μιλάει τόσο γενικά.
Πηγές που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα αναφέρουν πως το deal για τη Γιουνάιτεντ έγινε με τη συνδρομή της JP Morgan και του Γούντγουορντ, ενώ αρκετές τράπεζες είχαν απορρίψει τις προσεγγίσεις της οικογένειας των Γκλέιζερς. Χιλιάδες οπαδοί της Γιουνάιτεντ είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα από το 2004 για ζητήματα που είχαν να κάνουν με τα οικονομικά και τα χρέη της ομάδας.
Σύμφωνα με τις πηγές που ήταν κοντά στα πράγματα «Ο Γούντγουορντ ήταν ένας τραπεζικός μεσαίου επιπέδου όμως είχε το αβαντάζ της προσωπικής επαφής με τους Γκλέιζερς». Σε ηλικία 34 ετών προσελήφθη ως επικεφαλής του προσωπικού. Το 2007 ανέλαβε το εμπορικό κομμάτι της ομάδας. Βελτίωσε τα οικονομικά της ομάδας και από 48.7 εκατ. το 2005 τα έσοδα έφτασαν στα 117.6 εκατ. το 2012.
Ο Γούντγουορντ δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη εδώ και 16 χρόνια που πρωτοπήγε στην ομάδα. Ωστόσο καλείται να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων και φυσικά για το πλάνο και το σκεπτικό των μεγαλομετόχων. Τα μόνα πράγματα που επικοινωνούσε ήταν όταν έφευγε ή ερχόταν ένας χορηγός.
Αποτελέσματα στο γήπεδο; Facebook και twitter
Oταν είχε ερωτηθεί από επενδυτή για τα αποτελέσματα στο γήπεδο, του απάντησε πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί διότι «η απόδοση της ομάδας δεν μετράει σχεδόν καθόλου σε αυτό που κάνουμε στο εμπορικό σκέλος». Δεν υπήρξε άλλη ερώτηση και μετά η συζήτηση πήγη στους followers που είχε ο σύλλογος στο Facebook. Η απάντηση αυτή όμως έδωσε πολύ πιο μεγάλο 'πάτημα' στους επικριτές του.
Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ έφτασαν στο σημείο το 2018 να ναυλώσουν αεροπλάνο, ώστε το μήνυμα στο πανό «Ο Εντ Γούντγουορντ είναι ο ειδικός στην αποτυχία» να το δει όλη η Αγγλία. Όσοι ήταν κοντά του από την άλλη έλεγαν πως η βασική του φιλοδοξία ήταν να κάνει ξανά πρωταθλήτρια τη Γιουνάιτεντ.
'Ed still failing - Woodward Out!'
— MailOnline Sport (@MailSport) October 20, 2019
Man United fans fly plane over Old Trafford ahead of Liverpool clash calling for Glazers to sack CEO while others protest outside the groundhttps://t.co/xyGqurowSH pic.twitter.com/0z8f7gDJD8
To 2018 η ομάδα ανακοίνωσε έσοδα - ρεκόρ με ένα ποσό 627 εκατομμυρίων. Όλα αυτά ενώ είχε πάνω από 70 χορηγούς ανά τον κόσμο αλλά και γενικότερα σπόνσορες είτε μέσω media (χορηγοί επικοινωνίας) είτε μέσω εταιρειών. Ο ίδιος επέμενε πως από το 2013 και μετά που ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής και μετά εκτελεστικός αντιπρόεδρος ότι είχε επικεντρωθεί και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αρκετοί άνθρωποι που τον είχαν γνωρίσει στο πρώτο διάστημα του νέου ρόλου του είχαν εντυπωσιαστεί.
Oταν αρνήθηκε την πρόταση για τον Ρούνεϊ
Είχε καλές στιγμές που δεν αφορούσαν οικονομικά, όπως τον χειρισμό του στο θέμα του Ρούνεϊ όταν τον προσέγγισαν Τσέλσι και Μουρίνιο. Ο Ρούνεϊ είχε... εντοπιστεί να παίζει γκολφ 10 μίλια μακριά από το προπονητικό κέντρο των Μπλε και όλα έδειχναν αποχώρηση. Παρά την παρουσία του Μόγιες τα πράγματα δεν έδειχναν καλά. Η Τσέλσι έκανε δύο προτάσεις. Η 2η ήταν στα 25 εκατομμύρια και ο Ρούνεϊ μίλησε με τον ατζέντη του Πολ Στρέτφορντ για να μεταφέρει στον Γούντγουορντ την επιθυμία να φύγει.
Ο Γούντγουορντ τον ενημέρωσε πως δεν έχει να πάει πουθενά. Ένας 27χρονος με 20 γκολ τη σεζόν να πάει σε έναν ανταγωνιστή; Όχι δεν το δεχόταν. Ειδικά σε μία περίοδο μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον.
Ο Γούντγουορντ είπε απλά το πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο και την ομάδα ο Ρούνει και ότι πιστεύει ότι θα τα δώσει όλα στην ομάδα. Ο Ρούνεϊ έμεινε και έπαιξε άλλα τέσσερα χρόνια στην ομάδα σπάζοντας το ρεκόρ σκοραρίσματος του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Βέβαια, ήξερε να χαλάσει και τις σχέσεις. Ο Ρούνεϊ έφυγε από την ομάδα με ένα τυπικό αντίο.
«Δεν ξέρω εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία ή κλόουν»
Ο Γούντγουορντ δεν ήταν αρεστός και σε ορισμένους agents. Ένας εκπρόσωπος παικτών είχε πει «Όταν πρόκειται για τη κατανόηση του ποδοσφαίρου, το να ξέρει παίκτες που πρέπει και να διευθετεί συμφωνίες πολύ απλά δεν το... έχει». Τον Γούντγουορντ τον θεωρούσαν ικανό να κάνει μία φοβερή συμφωνία με Chevrolet για παράδειγμα, όχι όμως για σημαντικά ποδοσφαιρικά ζητήματα και μεταγραφές και ειδικά με μεγάλα ονόματα. Και όλα αυτά παρά την ιστορία με τον Ρούνεϊ. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν μάνατζερ που τον ήξεραν.
Το 2015 ο ίδιος είχε πει πάντως ότι είχε «ανατριχιάσει» βλέποντας το όνομα του Μπάστιαν Σβάινσταιγκερ στο φύλλο αγώνα για την ομάδα. Για τη συμφωνία με τον Φελαϊνί για τέσσερα εκατομμύρια υπήρχαν πληροφορίες πως η Έβερτον θα δεχόταν να τον παραχωρήσει με πιο λίγα λεφτά. Ο Γούντγουορντ είχε αφήσει να εννοηθεί πως θεώρησε προσωπική επιτυχία την απόκτηση του Μάτα με 37.1 εκατομμύρια. Το γιόρτασε μάλιστα στο εξοχικό του στο Τσέσαϊρ.
Επί Μόγιες όμως με μόλις δύο προσθήκες σε δύο μεταγραφικές περιόδους κανείς δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος. Ονόματα όπως οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Φάμπρεγας, Κρος, Ερέρα και Μπέιλ συνδέθηκαν με τη Γιουνάιτεντ. «Δεν ξέρω εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία ή ένας κλόουν», είχε πει ο Μόγιες. Από τις μεταγραφικές... ευχές του μάλλον καμία δεν εκπληρώθηκε.
Ακόμα και το σύστημα των ανθρώπων σε θέσεις - κλειδιά είχε προβλήματα. Υπήρχε πρόταση scout για να αποκτηθεί ο Σαούλ της Ατλέτικο με 8 εκατομμύρια που δεν εισακούστηκε ποτέ ενώ το deal με Τιάγκο δεν προχώρησε γιατί δεν τον ήξερε καλά προσωπικά.
Ετσι έκανε τις μεταγραφές, έτσι ήρθε ο Μαγκουάιρ!
Ο Γούντγουορντ προσπάθησε πρώτα να... κυκλώνει συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους και μετά να κάνει κινήσεις. Οι ατζέντηδες αμφισβητούσαν τις μεθόδους του, αλλά και τους ισχυρισμούς του πως από τους τέσσερις παίκτες που στοχεύει φέρνει τους τρεις. Υπήρχαν μέχρι και συμφωνημένες μεταγραφές που είχαν ακυρωθεί για επικοινωνιακούς λόγους.
Με τη μεταγραφή του Μαγκουάιρ ωστόσο και σχέση είχε και εμπλοκή διότι είχε καλή σχέση με τη Σούσαν Γουίλαν, εκτελεστική διευθύντρια της Λέστερ. Και πάλι όμως όσοι μετείχαν στις διαπραγματεύσεις είδαν τις αντοχές τους να δοκιμάζονται. Υπήρξε σειρά επαφών πριν δοθεί το ΟΚ για τα 80 εκατομμύρια ως προσφορά. Ο Σόλσκιερ ήθελε τον στόπερ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας βέβαια...
Ο Γούντγουορντ όμως αρχικά είχε προτεραιότητα τον Μπισάκα. Μία ιστορία που κράτησε δυο εβδομάδες προτού η Πάλας αποδεχθεί την πρόταση των 50 εκατομμυρίων στο τέλος του Ιουνίου. Μαγκουάιρ, Μπισάκα και Τζέιμς ήταν αποκτήματα που δεν είχαν την ποιότητα που θα ήθελε η Γιουνάιτεντ. Όταν οι Λουκάκου, Σάντσες, Ερέρα, Σμόλινγκ, Νταρμιάν και Φελαϊνί ήταν έτοιμοι για αποχώρηση σίγουρα εγείρονται αμφιβολίες.
Το «έγκλημα» με την παραχώρηση του Λουκάκου
Ο Σόλσκιερ συμβουλεύτηκε τον Γκιγκς για τον Τζέιμς. Όπως είπε ο Γκιγκς η Γιουνάιτεντ ήθελε τουλάχιστον 4 με 5 παίκτες. Η πώληση του Λουκάκου επίσης άφησε ανοιχτά μέτωπα. Ο Σόλσκιερ επιθυμούσε ο Βέλγος να πουληθεί νωρίς για να ήξερε μετά το μπάτζετ και να κλείσει άμεσα τον διάδοχό του. Ο Νορβηγός είχε αναφέρει από το Μάιο πως ο παίκτης φεύγει. Ο Λουκάκου λόγω των χειρισμών της ομάδας δεν είχε καταλάβει εάν τελικώς ήθελαν να τον κρατήσουν ή όχι.
Την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου υπήρξε κρούση της Ίντερ στα 60 εκατ.. Η πρόταση απορρίφθηκε. Στις 8 Αυγούστου και στην τελευταία ημέρα μεταγραφών η Γιουνάιτεντ δέχθηκε την πρόταση των 80 εκατομμυρίων και ενώ συζητούσε για να πάρει έναν εκ των Ντιμπάλα - Μάντζουκιτς. Εάν είχε κινηθεί πιο γρήγορα θα είχε πάρει τον Μάντζουκιτς. Στο τέλος απλά είχε χαθεί χρόνος. Οι φόβοι για την έλλειψη βάθους στο ρόστερ άρχισαν να μεγαλώνουν μετά την ήττα με τη Νιουκάστλ όπου ο Σόλσκιερ έβαλε τους πιτσιρικάδες Γκρίνγουντ και Τσονγκ για να ψάξει το γκολ.
Μόγιες, Φαν Χάαλ, Μουρίνιο, Σόλσκιερ και διαμάχη με Σερ Αλεξ
Στον Γούντγουορντ αποδίδονται ευθύνες για χειρισμούς και στην περίοδο Σόλσκιερ αλλά και σε αυτήν του Μουρίνιο. Μία πληροφορία που υπάρχει για τον Σόλσκιερ ήταν πως η απόφαση να έρθει αρχικά ως υπηρεσιακός και μετά ως μόνιμος ανήκε στον Φέργκιουσον. Ότι ουσιαστικά πίσω από την πρόταση του Μάικ Φίλαν ήταν ο Σερ Αλεξ.
Ο Σκωτσέζος θρύλος ήταν εκείνος που είχε καθοδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στη λύση Μόγιες παρουσιάζοντάς τον ως τον διάδοχό του. Ο Φέργκιουσον όμως δεν εισακούστηκε σε όλο το πλάνο του καθώς θεωρούσε ιδανική προπονητική ομάδα τους Φίλαν, Μιούλενστιν και Στιλ. Ο Μόγιες όμως έκανε άλλες επιλογές και τα τρία αυτά προπονητικά στελέχη έφυγαν. Ο Γούντγουορντ έπρεπε να επιμείνει αλλά δεν το έκανε.
Από τότε ο Φέργκιουσον δεν ήθελε να έχει επαφές με τον Γούντγουορντ. Από τη Γιουνάιτεντ υπήρξε διάψευση και επισήμανση πως οι δυό τους μιλούσαν, όμως το κλίμα ήταν «παγωμένο». Ο Μόγιες άντεξε μόλις 10 μήνες. Βέβαια και οι Φαν Χάαλ και Μουρίνιο είχαν προβλήματα. Ο Ολλανδός δήλωσε 'προδομένος' μετά την απόλυσή του, ενώ είχε πάρει το Κύπελλο. «Δεν έπαιρνα τους παίκτες που ήθελα πάντα. Πάντα εξαρτιέσαι στην ομάδα από τους Γούντγουορντ και Τζατζ», είχε πει στον Guardian.
Το καλοκαίρι του 2018 πάντως οι απόψεις των Μουρίνιο και Γούντγουορντ συμβάδιζαν όχι απόλυτα, αλλά είχαν καλές σχέσεις. Ο Μουρίνιο επιβραβεύτηκε με επέκταση συμβολαίου όμως μετά ενώ ζήτησε κεντρικό χαφ δεν εισακούστηκε. Η διοίκηση προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη μεταγραφική ατζέντα του Μουρίνιο. Στο τέλος πήρε τους Νταλότ, Λι Γκραντ και Φρεντ. Σύμφωνα με φημολογίες ο Μουρίνιο συμφωνούσε κυρίως για τον Βραζιλιάνο που κόστισε 52 εκατ. επειδή κατάλαβε πως είτε θα ήταν αυτός είτε κανείς άλλος. Κοινώς επειδή αλλιώς δεν θα του έπαιρναν παίκτη. Η Γιουνάιτεντ επέμεινε πως ο Μουρίνιο τον ήθελε.
Με Σόλσκιερ και Φίλαν υπήρξε πιο μεγάλη αρμονία. Οι επικεφαλής scouts Λόουλορ και Κουρτ που είχαν δουλέψει με τον Φέργκιουσον, βοήθησαν πολύ με ομάδα αναλυτών επίσης. Όπως και ο Μέρτοχ, επικεφαλής της εξέλιξης των Ακαδημιών και ο Μπουλ αρμόδιος του scouting εκτός Ευρώπης (σε παγκόσμιο επίπεδο).
Και με τεχνικό διευθυντή τι θα γίνει...;
Ο Εντ Γούντγουορντ πίστευε πως ξέρει τα πάντα για το ποδόσφαιρο, πως μπορεί να ασχοληθεί με όλα! Η Γιουνάιτεντ... φώναζε για την απόκτηση ενός τεχνικού διευθυντή. Ο Γούντγουορντ μίλησε με Εβρά, Ρίο Φέρντιναντ και Φλέτσερ γι αυτό το ρόλο στην ομάδα αλλά δεν κατέληξε κάπου. Μία επιτροπή πρώην παικτών της ομάδας προσφέρθηκε για συμβουλές όμως δεν προχώρησε ούτε αυτό το πλάνο. Ο Γούντγουορντ έχει φιλικές σχέσεις με τον Φέρντιναντ, πίνουν τσάι μαζί, ενώ είχε σχέσεις και με Εβρά και Φλέτσερ.
Υπήρχαν βέβαια και οι ενστάσεις του Γκάρι Νέβιλ με το ξέσπασμά του. Κατά άλλες πηγές ο Νέβιλ ήθελε να πάρει επιτελικό ρόλο στην ομάδα και γι αυτό αντιδρά σε πολλά πράγματα. Ο Φίλαν ήταν ένα πρόσωπο για τον οποίο υπήρξε συζήτηση για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής όμως ο Σόλσκιερ τον ήθελε δίπλα του.
Ο Γούντγουορντ ξεκαθάρισε πως η θέση του θέλει ειδικά προσόντα για να την αναλάβει κάποιος. Όταν άρχισαν οι φημολογίες πως η Γιουνάιτεντ αναζητά έναν άνθρωπο για τέτοιο ρόλο τότε υπήρξε η αίσθηση πως η αλλαγή έρχεται.
Εκτελεστικό στέλεχος άλλης ομάδας σχολίασε πως όταν κάποιος δεν είναι στο προπονητικό κέντρο δεν βλέπει από κοντά τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του. Επίσης έτσι 'χτίζεις' την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σου ως επιτελικός παράγοντας. Ο Σόλσκιερ είχε καλέσει τον Γούντγουορντ στο προπονητικό κέντρο για να τα πουν και όντως είχε γίνει τέτοια κουβέντα. Στο τέλος χρειάζεται ένας αθλητικός ή τεχνικός διευθυντής με το κατάλληλο όραμα για μία ομάδα.
Ο τεχνικός διευθυντής είναι ο ρόλος που πρέπει. Οι προπονητές πάνε και έρχονται όμως εκείνος διασφαλίζει πως η στρατηγική της ομάδας διατηρείται. Μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον η Γιουνάιτεντ πηγαίνει από το ένα μοντέλο στο άλλο. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσει η Μάντσεστερ να ανακοινώσει τεχνικό διευθυντή, τον Ντάρεν Φλέτσερ.
Λάθη, λάθη, λάθη...
Το παράδειγμα της μεταγραφής του Σάντσες είναι ένα απόλυτο παράδειγμα καταστροφικής μεταγραφής. Ο Χιλιανός ήταν μία κίνηση που ένιωσε ο Γούντγουορντ πως έπρεπε να κάνει για τον Μουρίνιο παρά το μεγάλο κόστος. Μία μεταγραφή που δεν έπιασε. Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η ανισορροπία στην ομάδα λόγω του μισθού του Σάντσες. Με τέτοιες απολαβές δημιουργούνται προβλήματα και μεταξύ παικτών και Σάντσες και μεταξύ Σάντσες και προπονητικού επιτελείου. Όταν δε υπήρξε η εξέλιξη με τον μάνατζερ του Σάντσες να ζητάει ακόμα περισσότερα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση. Άλλη περίπτωση ήταν ο Άντερ Ερέρα. Η Γιουνάιτεντ άργησε να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και ενώ ο Σόλσκιερ ήθελε να μείνει.
Ο Ντε Χέα όποτε ήθελε να ζητήσει αύξηση αποδοχών χρησιμοποιούσε τον Σάντσες ως παράδειγμα. Ο Ντε Χέα που κατακρίθηκε κατά καιρούς για κακές εμφανίσεις είχε πει σε φίλους του πως φοβάται πως η πολιτική του club είναι τέτοια που και δεν αποκτά τους παίκτες που χρειάζεται και θέλει και δεν στηρίζει ανάλογα μεταγραφικά τους προπονητές του. Ο Σάντσες από την άλλη από τη θητεία του στην Άρσεναλ είχε θέματα συμπεριφοράς που τον έκαναν λιγότερο δημοφιλή μεταξύ των συμπαικτών του. Μέσα στα χρόνια η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αλλάξει και να ελέγχει και τον χαρακτήρα των παικτών που αποκτά.
Πίνει διπλό εσπρέσο, συζητά, αλλά γίνεται και... αλαζονικός
Ο Γούντγουορντ ως αφεντικό θεωρείται πολύ καλός, με προσωπικότητα και συζητήσιμος. Δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τους αρέσουν ακόμα παραπάνω όσοι ξέρουν τον καφέ του: διπλό εσπρέσο. Κάποιες φορές ντύνεται απλά και καθημερινά. Άλλος ατζέντης ωστόσο αποκόμισε την εικόνα πως μπορεί να γίνει αλαζονικός. Σαν να είναι έτοιμος να σου πει 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'.
Η εμπιστοσύνη της οικογένειας Γκλέιζερ
Η πίστη των Γκλέιζερς ή εμπιστοσύνη εάν θέλετε σε ένα πρόσωπο όπως ο Γούντγουορντ δεν υπάρχει στην ομάδα τους στο NFL, τους Tampa Bay Buccaneers. Οι Bucs δεν έχουν τον κλασικό πρόεδρο ομάδας. Έχουν τον τζένεραλ μάνατζερ Τζέισον Λιχτ που χειρίζεται τα αγωνιστικά θέματα. Επίσης υπάρχει ένας επικεφαλής επιχειρήσεων που αφορά στα θέματα γραφείου, δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ και χορηγών.
Κατά άλλη πηγή οι Γκλέιζερς εμπλέκονται πολύ περισσότερο με τη λήψη αποφάσεων απ' ότι φαίνεται από εξωτερικούς παρατηρητές. Ίσως και να τους βολεύει να φαίνεται πως ο Γούντγουορντ τα 'χρεώνεται' όλα.
Προσπάθησε να μάθει το ποδόσφαιρο
Ο Γούντγουορντ αφότου έφτασε ψηλά σε δουλειές που αφορούν τα οικονομικά έπρεπε να μάθει το ποδόσφαιρο από την αρχή και το έκανε στον βαθμό που μπορούσε και ήθελε. Υπάρχει μία ιστορία για τον Τομ Κλέβερλι. Η Έβερτον τον ήθελε και προσέφερε 5.5 εκατομμύρια και ενώ το συμβόλαιό του τελείωνε. Ο Γούντγουορντ απέρριψε την πρόταση, αλλά τι έγινε μετά; Η Άστον Βίλα τον απέκτησε ως δανεικό και η Γιουνάιτεντ πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του, ενώ μετά πήγε ως ελεύθερος στην Έβερτον. Μία πηγή είπε στην Athletic πως όσοι ξέρουν τον Γούντγουουρντ δεν τον μισούν, ωστόσο διαπιστώνουν πως έμαθε για το ποδόσφαιρο δουλεύοντας και όχι έχοντας από πριν τη γνώση και την ικανότητα.
Πηγές: Athletic, Times,
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.