Χερ Τούχελ, (ότ)αν μπορείς, τη Ρεάλ τη σκοτώνεις!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Χερ Τούχελ, (ότ)αν μπορείς, τη Ρεάλ τη σκοτώνεις!

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο γράφει για τη χαμένη ευκαιρία της Τσέλσι να πάρει ακόμα μεγαλύτερη προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League, κόντρα στην ατσάλινη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόλις 21 ημέρες έχουν περάσει από την διαπίστωση – επιβεβαίωση μου ότι «Η Ρεάλ Μαδρίτης ΕΙΝΑΙ το Champions League», με αφορμή την πειστική νίκη της Βασίλισσας επί της Λίβερπουλ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, η οποία εντέλει της έδωσε και την πρόκριση στη τετράδα, εις βάρος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Ρεάλ δεν έχει μόνιμα στη σύνθεσή της τον (υπέρ – πολύτιμο από κάθε άποψη, εντός και εκτός γηπέδου) Σέρχιο Ράμος, ο Ντάνι Καρβαχάλ είναι εκτός φόρμας μετά από μακρά απουσία (λογικό), ο Μαρσέλο έχει πάψει προ πολλού να έχει επίπεδο για να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο (κρίμα…) και οι μπαταρίες των Τόνι Κρόος – Λούκα Μόντριτς είναι ξεκάθαρα στο κόκκινο (και… βγάλε).

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει 100% ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στον τελικό, όπως παραδέχθηκε ανακουφισμένος ο Ζιζού, μετά τον πρώτο, πολύ απαιτητικό ημιτελικό με την Τσέλσι και το 1-1 που αδικεί, βάσει της γενικής εικόνας του αγώνα, την ομάδα του Λονδίνου.

Οι Μπλε, με σημείο αναφοράς έναν συγκλονιστικό Ενγκολό Καντέ (την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο Γάλλος πρέπει ακόμα να… τρέχει!), έδειξαν πολύ πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους τους, στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν τέσσερις φορές σε κόντρα με παίκτη παραπάνω (!), αλλά πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα στη τελική προσπάθεια και την έλλειψη ενός… Καρίμ Μπενζεμά στη κορυφή της επίθεσης.

Ο Τίμο Βέρνερ δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ακόμα το άλμα που απαιτεί η μετάβαση από μια ομάδα όπως η Λειψία στη Τσέλσι, αλλά διαθέτει πάστα και ποιότητα για να γίνει πολύ πιο επιδραστικός στη συνέχεια.

Από την άλλη, ο απολαυστικός Γάλλος της Ρεάλ, ο οποίος στέρησε στον εαυτό του μεταξύ άλλων ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την ανόητη εμπλοκή του στην υπόθεση με το sextape του Ματιέ Βαλμπουενά (ας πρόσεχε…), απέδειξε χωρίς την βοήθεια (αλλά και την σκιά) των Κριστιάνο Ρονάλντο Γκάρεθ Μπέιλ πόσο μεγάλος σέντερ φορ παραμένει.

Ο Μπενζεμά, ο ανίκητος (με εξαίρεση το πολύ ωραίο γκολ του Πούλισικ) Τιμπό Κουρτουά και ο διαρκώς βελτιωμένος Έντερ Μιλιτάο, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά για να αποδείξει ότι άξιζε τελικά τα 50 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Ρεάλ στη Πόρτο για να τον αποκτήσει, κράτησαν όρθια την γηπεδούχο ομάδα.

Την κράτησαν, όμως, και η αφέλεια της Τσέλσι στο τελείωμα των φάσεων, αλλά και το γεγονός ότι, από κάποιο σημείο και μετά, βολεύτηκε με το 1-1, θεωρώντας ότι της αρκεί ενόψει της ρεβάνς (05/05) στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Και δεν αποκλείεται αυτό να ισχύει, αρκεί βεβαίως οι Λονδρέζοι να φανούν το ίδιο σοβαροί στην αντιμετώπιση των Μαδριλένων, αλλά και πιο κυνικοί στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου, ώστε να πάρουν την πρόκριση σε τελικό Champions League για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Τόμας Τούχελ έδωσε ταυτότητα και χαρακτήρα σε μια ομάδα που πολλές φορές θύμιζε… παιδική χαρά, ειδικά στην άμυνα, επί εποχής Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο Γερμανός, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ από τη Ρεάλ και κατ’ επέκταση από τον Ζιντάν (τέσσερις ισοπαλίες, μια νίκη), έχει κάνει τη μισή δουλειά, αλλά του μένει το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής, για να θεωρηθεί υπέρ – επιτυχημένη η πρώτη (μισή) σεζόν του στη Τσέλσι.

Η Ρεάλ είναι κουρασμένη, αλλά παραμένει μια ατσάλινη ομάδα που διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φάει αυτή την διοργάνωση με το κουτάλι. Και, συν τοις άλλοις, στη ρεβάνς, θα έχει πιθανότατα τον Ράμος στο κέντρο της άμυνας, τον Φερλάν Μεντί στο αριστερό άκρο αντί του τελειωμένου (σκληρό, αλλά πραγματικό) Μαρσέλο, τον Φεδερίκο Βαλβέρδε έτοιμο για να δώσει πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο και τον Καρβαχάλ πιο ρολαρισμένο, σε σχέση με το πρώτο ματς.

Χερ Τούχελ, τα έχεις πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, αλλά (ότ)αν μπορείς, τη Ρεάλ τη σκοτώνεις. Το βράδυ της Τρίτης (27/04) είχες μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνεις, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκες. Και αυτό, με αντίπαλο την ομάδα των 13 Champions League, μπορεί να (σου) στοιχίσει πολύ ακριβά, ακόμα και αν η Ρεάλ δεν έχει προκριθεί ΠΟΤΕ σε τελικό, ύστερα από εντός έδρας 1-1 σε πρώτο ημιτελικό.

Μέχρι το 2017, βεβαίως, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είχε κατακτήσει δύο διαδοχικά Champions League με τη σύγχρονη μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και, μέχρι το 2018, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είχε πάρει τρεις σερί κούπες με τα μεγάλα αυτιά από το (πολύ μακρινό) 1976, όταν η τελευταία ομάδα που το είχε καταφέρει ήταν η Μπάγερν Μονάχου.

Και τις δύο πολύ σπουδαίες αυτές επιδόσεις έχει πλέον στη κατοχή της η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετράει μόνη της… δώδεκα Champions League περισσότερα από τις άλλες τρεις ομάδες των ημιτελικών! Και, στην περίπτωσή της, οι αριθμοί λένε την (επικίνδυνη) αλήθεια για τους αντιπάλους της…

Photo Credits: Αssociated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Το 1-1 δεν έστειλε ποτέ σε τελικό τη «Βασίλισσα»

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Ο Τούχελ συνέχισε το απίθανο σερί...

Ο άνθρωπος με τα 15 πνευμόνια

Σέρχιο Ράμος: Το πάθος, η κεφαλιά στο γκολ και η δύναμη στην Ρεάλ (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα