Η Ρεάλ γράφει την ιστορία

Η Ρεάλ γράφει την ιστορία

Gazzetta team
Η Ρεάλ γράφει την ιστορία

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για την Ρεάλ Μαδρίτης που έσπασε ρεκόρ 52 ετών και τους top-stars, Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Ράμος.

Από τη μέρα που ο Ζινεντίν Ζιντάν αντικατέστησε τον Ράφα Μπενίτεθ, όλα πάνε καταπληκτικά στους Merengues. Μετά την κατάκτηση του Champions League, των Super Cup Ισπανίας και Ευρώπης και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων, οι Blancos δεν έχουν σταματημό. Βρίσκονται ξανά στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης και ειδικά μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Λα Κορούνια, είναι πολύ κοντά στο πρώτο τίτλο στην La Liga από από τη σεζόν 2011-12 όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Στον αγώνα με την Μπέτις, οι Blancos έκαναν ένα ακόμα comeback φέτος και πέρασαν στα βιβλία της ιστορίας, όπως συνεχίζουν να κάνουν οι δύο μεγαλύτεροι stars τους τα τελευταία χρόνια, Κριστιάνο Ρονάλντο και Σέρχιο Ράμος...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και του Euro με την Εθνική Πορτογαλίας, δεν βρίσκεται στο beast-mode των τελευταίων ετών, όμως μπορεί ακόμα να είναι καθοριστικός. Οπως και ο αντίπαλός του στο rivalry των τελευταίων ετών, Λιονέλ Μέσι, έχει χαρίσει με τα γκολ του 12 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και στο πιο πρόσφατο ματς, κόντρα στην Μπέτις, συνέχισε να γράφει ιστορία.

Ο CR7 ισοφάρισε σε 1-1 την Μπέτις την Κυριακή (12/03) και βοήθησε τους Merengues να σπάσουν ένα από τα ρεκόρ που κρατούσαν πολλά χρόνια. Ο 32χρονος σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο στο 41' και έκανε την Ρεάλ την πρώτη ομάδα ever που σκοράρει σε 48 σερί αγώνες, σπάζοντας ρεκόρ που κρατούσε 52 χρόνια. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έσπασε το ρεκόρ που είχαν δημιουργήσει οι Λάγιος Σάιτζλερ και Ελεκ Σβαρτς με την Μπενφίκα, η οποία είχε βρει δίχτυα σε 47 διαδοχικούς αγώνες από τον Δεκέμβριο του 1963 μέχρ τον Ιανουάριο του 1965.

Με το γκολ αυτό ο Ρονάλντο έσπασε μια ακόμα επίοδοση, αυτή τη φορά ατομική. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 46 γκολ στην La Liga με κεφαλιά και έγινε ο μόνος πρώτος από τους εν ενεργεία παίκτες, αφήνοντας πίσω τον φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αριτς Αντούριθ. Για τον μυθικό άσο, το τέρμα αυτό σήμαινε ακόμα κάτι, περισσότερο σημαντικό για τους Blancos, καθώς έφτασε τα 210 γκολ στο Santiago Bernabeu και βρέθηκε στο Νο1 της σχετικής λίστας.

Τελευταία ομάδα που κράτησε το «μηδέν» κόντρα στην Ρεάλ ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία στον πρώτο ημιτελικό του Champions League της σεζόν 2015-16 είχε πάρει 0-0 στο Etihad. Η τελευταία ήττα χωρίς γκολ για τους Μαδριλένους σε όλες τις διοργανώσεις ήταν επίσης τον περασμένο Απρίλιο στο CL όταν είχε χάσει 2-0 από την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία.

Αυτό κόντρα στην Μπέτις, ήταν το 16ο φετινό ματς στο οποίο η Ρεάλ κάνει νίκη ή παίρνει ισοπαλία ενώ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ, έχοντας απολογισμό 9 νίκες και 7 ισοπαλίες. Για να συμβεί αυτό, ο Κροος έδωσε την 7η ασίστ του φέτος στην La Liga από στημένη μπάλα και ο Σέρχιο Ράμος έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε διψήφιο αριθμό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ηταν η 6η φορά που οι δύο συνεργάστηκαν με επιτυχία και η Ρεάλ συνεχίσει την πορεία προς το πρώτο πρωτάθλημα μετά την εποχή Μουρίνιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα