Ισπανικοί «εμφύλιοι» μέχρι ημι-τελικής πτώσης

Ισπανικοί «εμφύλιοι» μέχρι ημι-τελικής πτώσης

bet365

Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο απόψε στο Μπερναμπέου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, που αναμετρήθηκαν ομάδες από την Ισπανία.

Αυτή τη φορά η μοίρα (και η κληρωτίδα) δεν τις έφερε αντιμέτωπες στον τελικό. Μία από τις δύο θα βρίσκεται στο Κάρντιφ, στις 3 Ιουνίου, αφού Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης μπαίνουν απόψε στην «αρένα» του Μπερναμπέου, για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Το 2014 και το 2016 οι δυο τους αναμετρήθηκαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως φέτος συναντώνται στην αμέσως προηγούμενη φάση. Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, που δύο ομάδες από την Ισπανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μία θέση στο μεγάλο τελικό. Το FourFourTwo γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τι είχε γίνει τις τρεις προηγούμενες φορές.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (1999-00)
Ήταν η πρώτη φορά που ομάδες από την ίδια χώρα συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «πυραυλοκίνητη» Βαλένθια εκείνης της εποχής έκανε πάρτι στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επικρατώντας στο Μεστάγια με το εντυπωσιακό 4-1, με τον Ανγκούλο να σκοράρει δύο φορές και τους Μεντιέτα, Κλαούντιο Λόπες από μία (προσωρινά είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ ο Πελεγκρίνο).

Ο επαναληπτικός του Καμπ Νου αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι «νυχτερίδες» όχι μόνο υπερασπίστηκαν με άνεση το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά μέχρι το φινάλε είχαν και το προβάδισμα. Τελικά, οι Καταλανοί απάντησαν στο γκολ του Μεντιέτα, με τα τέρματα των Ντε Μπουρ και Κοκού, παίρνοντας εκείνοι μία νίκη γοήτρου και η Βαλένθια την πρόκριση στον τελικό, για έναν ακόμη «εμφύλιο» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (2001-02)
Και οι δύο ομάδες είχαν αποκλείσει με ανατροπή τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά, η Μπαρτσελόνα τον Παναθηναϊκό και η Ρεάλ την Μπάγερν, πριν συναντηθούν στον clasico ημιτελικό. Το πρώτο ματς στο Καμπ Νου εξελίχθηκε σε σόου του νυν τεχνικού των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν. Με ένα εκπληκτικό γκολ του «Ζιζού» και ένα ακόμη από τον ΜακΜάναμαν, η «βασίλισσα» έφυγε νικήτρια με 2-0 και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην Μπαρτσελόνα να ελπίζει στο θαύμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε «σβηστά» το εισιτήριο για τον τελικό, όχι όμως και τη νίκη. Ο Ραούλ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε άθελά του με αυτογκόλ ο Ελγκέρα. Η «βασίλισσα» όχι μόνο αγωνίστηκε στον τελικό, αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο απέναντι στην Λεβερκούζεν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (2010-11)
Και στον τρίτο ισπανικό «εμφύλιο» οι Καταλανοί ήταν παρόντες, θέλοντας να σπάσουν το ρόδι, μετά τους δύο προηγούμενους αποκλεισμούς. Αντίπαλος και πάλι η Ρεάλ, με την Μπαρτσελόνα να την πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, εννέα χρόνια μετά. Το 2002, η «βασίλισσα» είχε Ζιντάν, το 2011 οι «μπλαουγκράνα» είχαν Μέσι. Με δύο εκπληκτικά γκολ του Αργεντινού, η ομάδα του Γκουρδιόλα άλωσε το Μπερναμπέου, στο πρώτο παιχνίδι, με σκορ 2-0.

Όπως και το 2002, έτσι και εννέα χρόνια μετά, στάθηκε αδύνατο για την ομάδα που είχε χάσει στην έδρα της στο πρώτο ματς, να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να πάρει «σβηστά» την πρόκριση και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Το 1-1 έγραψαν οι Πέδρο και Μαρσέλο, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου κατέκτησαν το τρόπαιο, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα