Από τον Χιουζ, στον Χάμες
Η... επιθυμία του Χάμες Ροντρίγκες για αποχώρηση από το Μπερναμπέου έγινε πραγματικότητα, με τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό να μετακομίζει για δύο χρόνια, ως δανεικός, στην Μπάγερν και να ξανασυναντά τον Κάρλο Αντσελότι. Έτσι, ο 26χρονος (είχε χθες γενέθλια) χαφ θα μεγαλώσει την παροικία ποδοσφαιριστών, που άφησαν το ισπανικό πρωτάθλημα, για χάρη των Βαυαρών. Το είχαν κάνει το 2014 ο Χουάν Μπερνάτ (Βαλένθια), το 2013 ο Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα), το 2012 ο Χάβι Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και το 2009 ο Άριεν Ρόμπεν (Ρεάλ Μαδρίτης). Με τον Χάμες, πλέον, στην Αλιάνζ Αρίνα η «αύρα» της La Liga θα γίνει πιο έντονη, με τον Κολομβιανό να μπαίνει στη λίστα των παικτών, που έκαναν το ταξίδι Ισπανία-Βαυαρία.
Μαρκ Χιουζ (Μπαρτσελόνα)
Το καλοκαίρι του 1986, ο Ουαλός φορ άφηνε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετακόμιζε στην Βαρκελώνη, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Μετά από μια απογοητευτική σεζόν, οι «μπλαουγκράνα» τον παραχώρησαν δανεικό στην Μπάγερν. Στους Βαυαρούς, ο Χιουζ βρήκε ξανά τη φόρμα του, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 7 τέρματα, σε 23 παιχνίδια. Highlight εκείνης της σεζόν ήταν πως μέσα σε μία ημέρα, πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο αγώνες. Έναν με την εθνική Ουαλίας στην Πράγα, πριν στη συνέχεια φτάσει οδικώς στην Γερμανία, ώστε μπει ως αλλαγή σε ματς της Μπάγερν κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Τον Μάιο του ’88 επέστρεψε ξανά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εμίλ Κονσταντίνοφ (Λα Κορούνια)
Το καλοκαίρι του 1994 (μετά το Μουντιάλ των ΗΠΑ που έφτασε με την εθνική Βουλγαρίας μέχρι τα ημιτελικά) ο Βούλγαρος επιθετικός πήρε μεταγραφή από την Πόρτο στην Λα Κορούνια. Στην Γαλικία δεν κάθισε πολύ, όμως, αφού τον Ιανουάριο του ’95 τον απέκτησε η Μπάγερν, ως δανεικό. Το ίδιο καλοκαίρι, οι Βαυαροί απέκτησαν τον Κονσταντίνοφ με κανονική μεταγραφή και στον ένα χρόνο που αγωνίστηκε ακόμα στο Μόναχο, συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1996, σκοράροντας στους τελικούς.
Μπισεντέ Λιζαραζού (Αθλέτικ Μπιλμπάο)
Μετά από οκτώ χρόνια στην Μπορντό, ο Γάλλος αριστερός μπακ πήρε μεταγραφή για την Αθλέτικ Μπιλμπάο το καλοκαίρι του 1996. Στη χώρα των Βάσκων, ο Λιζαραζού έμεινε μόλις για μία σεζόν, καθώς στη συνέχεια τον απέκτησε η Μπάγερν. Το Μόναχο έγινε το σπίτι του μέχρι το 2004, με τον μικροκαμωμένο αμυντικό να είναι βασικός συντελεστής των επιτυχιών του συλλόγου σε αυτό το διάστημα. 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα διηπειρωτικό αποτέλεσαν τη συλλογή του μέσα σε επτά χρόνια, ενώ το 2001 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που ήταν εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο (είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις Μουντιάλ και Euro με την Γαλλία).
Ρόι Μακάι (Λα Κορούνια)
Η εκτελεστική δεινότητα ήταν το χαρακτηριστικό του και αυτός ήταν ο λόγος που η Μπάγερν τον έβαλε... στο μάτι. Ο Ολλανδός στράικερ είχε σημειώσει χατ-τρικ εναντίον των Βαυαρών, σε ένα 3-2 της Λα Κορούνια μέσα στο Μόναχο, στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-03. Στο τέλος της χρονιάς, η Μπάγερν κατέβαλε σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει και δεν το μετάνιωσε. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην ομάδα, ο Μακάι πέτυχε πάνω από 100 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τον Μάρτιο του 2007 σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν σκόραρε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, 10 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης.
Μαρκ Φαν Μπόμελ (Μπαρτσελόνα)
Μετά από μία πετυχημένη εξαετία στην Αϊντχόφεν, ο Ολλανδός μέσος κατηφόρισε το 2005 στην Βαρκελώνη, όπου προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν ο συμπατριώτης του, Φρανκ Ράικαρντ. Στους «μπλαουγκράνα» έμεινε μόλις μία σεζόν, ωστόσο κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος το καλοκαίρι του 2006 – κι ενώ είχε ξεκινήσει η σεζόν – ο Μαρκ Φαν Μπόμελ πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν, έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ολλανδός εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί των Βαυαρών, μένοντας στο Μόναχο για πέντε χρόνια. Κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το τρεμπλ, αφού ηττήθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2010, από την Ίντερ.
Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Όταν πήγε ο Χάμες Ροντρίγκες στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2014, ο Τσάμπι Αλόνσο αποχώρησε για την Μπάγερν. Και τώρα που ο Κολομβιανός έγινε κάτοικος Μονάχου, ο Ισπανός... κρέμασε τα παπούτσια του. Μετά από μία μεγαλειώδη καριέρα, ο 36χρονος άσος είπε «αντίο» στο τέλος της φετινής σεζόν. Πριν από τρία χρόνια, η Ρεάλ έκρινε πως δε χρειαζόταν άλλο τον Τσάμπι Αλόνσο στη μεσαία γραμμή της, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μη χάνει την ευκαιρία και να αποκτά το συμπατριώτη του. Μέσα σε αυτή την τριετία, ο Ισπανός χαφ κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα Γερμανίας, όμως δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τρίτη ομάδα στην καριέρα του, μετά την Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.