Το Δημόσιο δεν θέλει να αποζημιώσει τραυματία δημοσιογράφο λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης

Το Δημόσιο δεν θέλει να αποζημιώσει τραυματία δημοσιογράφο λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης
Το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση υποστηρίζοντας πως ο Μανώλης Κυπραίος ανέκτησε την ακοή του και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι κακή.

Μόνο ως αδιανόητες μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξελίξεις στο θέμα του Μανώλη Κυπραίου και της δικαίωσής για τον σοβαρό τραυματισμό του, πίσω στο 2011.

Θυμίζουμε οτι κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονταν τότε, μία βόμβα κρότου λάμψης είχε σκάσει σε πολύ κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του, ενώ παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ.

Ακολούθησαν θεραπείες και χειρουργεία μέχρι να αποκατασταθεί σε μερικό βαθμό το πρόβλημα που «κληρονόμησε», με το διοικητικό δικαστήριο να τον δικαιώνει, ρίχνοντας την ευθύνη στην αστυνομία για τον σοβαρό τραυματισμό του. Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και τα videos από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο που έγινε το περιστατικό.

Για αυτό το λόγο, ο κ. Κυπραίος πρέπει να αποζημιωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο όμως μάλλον είχε διαφορετική άποψη, την οποία επιχειρήσει να δικαιολογήσει με εξωφρενικά επιχειρήματα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του, ζητά, μεταξύ άλλων, να μην καταβληθεί γιατί έχει ανακτηθεί η ακοή του και πλέον δεν είναι ανίκανος για εργασία και επειδή η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί.