4 βήματα για να μην ξενερώσεις με το δωμάτιο των καλοκαιρινών διακοπών σου (pics)
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις κάνουν και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις...
Άλλωστε το τελευταίο πράγμα που θέλεις για την περίοδο που θα κλείσεις τον... διακόπτη στην ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι να σε ξενερώσει το μέρος που έχεις αποφασίσει να μείνεις.
Λίγο έως πολύ, όλοι την έχουμε πατήσει κάποτε. Άλλοι έβαλαν μυαλό και την επόμενη φορά ήταν πιο προσεκτικοί και άλλοι συνέχισαν να αγνοούν τους βασικούς κανόνες, με αποτέλεσμα όταν φτάνουν στον προορισμό τους, να χάνουν την διάθεση που θα έπρεπε να είχαν.
Για αυτό είπαμε να φτιάξουμε μία λίστα με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος σχεδιάζει να πάει διακοπές, προκειμένου να μειώσει στο ελάχιστο τον κίνδυνο να του χαλάσει το ταξίδι...
Κάνε λίστα...
Αφού αποφάσισες το μέρος που θα περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές άρχισε να ψάχνεις σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων για επιλογές που σου αρέσουν. Βάλε στα κριτήρια χωρητικότητα, μπάτζετ που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις και άρχισε την αναζήτηση. Ότι σου αρέσει, βάλτο σε μία λίστα στην οποία θα έχεις τις αρχικές επιλογές σου.
Τσέκαρε τιμές
Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσεις την λίστα, άρχισε να ψάχνεις για τις τιμές στις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν, σε τουριστικά γραφεία αν μιλάμε για ξενοδοχεία και τέλος ρίξε και ένα τηλέφωνο στο ίδιο το κατάλυμα. Ποτέ δεν ξέρεις... Ειδικά σε κοντινές ημερομηνίες, μπορεί να σου τύχει καμιά καλή. Όποια είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου, το κρατάς. Τα άλλα τα διαγράφεις.
Διάβασε σχόλια
Τόσο στην Google, όσο και σε διάφορες άλλες πλατφόρμες, υπάρχουν σχόλια για κάθε κατάλυμα. Πέρασε λίγη ώρα να διαβάσεις μερικά για κάθε επιλογή σου. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως είναι το δωμάτιο, αν είναι καθαρό, αν οι ανέσεις που προσφέρονται είναι πραγματικές, πως είναι οι εξωτερικοί χώρο, αν είναι ευγενικό το προσωπικό κτλ. Επίσης πάτα το φίλτρο να διαβάσεις πρώτα τα πιο πρόσφατα, γιατί αν σου βγάλει κριτική πριν από δύο χρόνια στο μεσοδιάστημα τα πάντα μπορεί να έχουν αλλάξει. Για όποιο δεις πολλές αρνητικές κριτικές, διέγραψέ το από την λίστα σου.
Ψάξε τις φωτογραφίες
Ότι φωτογραφίες και αν έχεις δεις στις πλατφόρμες ή στα τουριστικά γραφεία σχετικά με τα καταλύματα που έχεις επιλέξει, να τις διαγράψεις τελείως από το μυαλό σου. Μην τις υπολογίζεις καθόλου. Τώρα ξεκινάει το τελευταίο κομμάτι της αναζήτησης... Η Google και όχι μόνο, εκτός από κριτικές προσφέρουν και πολλές φωτογραφίες. Αν πας στην επιλογή «πηγή» σου δίνει την δυνατότητα να δεις αυτές που έχουν ανέβει μόνο από επισκέπτες. Κάτι που σημαίνει οτι βλέπεις αυτό που πραγματικά θα συναντήσεις, χωρίς οι εικόνες να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, όπως γίνεται συνήθως με αυτές που είναι από τον ιδιοκτήτη και την επιχείρηση.
Έχοντας διαγράψει αυτές που δεν είναι στο μπάτζετ σου, αυτά που έχουν πολλές αρνητικές κριτικές και αυτά που δεν σου αρέσουν εμφανισιακά, η λίστα με τις επιλογές σου θα έχει περιοριστεί αρκετά.
Όποια επιλογή και αν κάνεις από εδώ και πέρα, το ρίσκο θα είναι αρκετά χαμηλό...