Σκυλακάκης: «Έρχονται στο δημόσιο "κομάντο" του ιδιωτικού τομέα» (vid)

Σκυλακάκης: «Έρχονται στο δημόσιο "κομάντο" του ιδιωτικού τομέα» (vid)
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως έρχονται στο δημόσιο «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «On Line» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προκλήσεων που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Με μια διάταξη δημιουργούμε μια ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού».

«Το Ταμείο αποτελεί απότομη προσθήκη διαδικασιών που μετά θα φύγει, θα ήταν παράλογο να κάνουμε προσλήψεις παίρνοντας ανθρώπους που θα κάτσουν 1, 2, 3 χρόνια», συμπλήρωσε.

Όπως διευκρίνισε: «Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι από 100, θα δουλέψουν σαν "κομάντος" όπου έχουμε ανάγκες».

 

«Και η ίδια η υπηρεσία θα έχει ημερομηνία λήξης, το Μάρτιο του ’27» σημείωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μονιμότητάς τους.

«Θα καταθέσουμε σήμερα ή αύριο διατάξεις σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει των οποίων μπορούν να ελέγχονται δικαστικά οι προκηρύξεις ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις με ανθυπολεπτομέρειες στην προκήρυξη», πρόσθεσε.

Το μεγάλο κομμάτι που άφορα τις ιδιωτικές επενδύσεις δε θα έχει καθόλου γραφειοκρατία, η επένδυση θα εγκρίνεται μέσα σε μερικές εβδομάδες μετά τη σχετική έγκριση του φορέα που χρηματοδοτεί διαβεβαίωσε ο υπουργός.

«Ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική»

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως: «ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική... Είναι καθοριστικής σημασίας για να μην έχουμε περιπέτειες να προχωρήσει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα ο εμβολιασμός, κυρίως στους ηλικιωμένους από κάποια ηλικία και πάνω όπου δεν έχουμε πετύχει ακόμα τα βέλτιστα νούμερα, και προφανώς και στους νέους και τις υπόλοιπες κατηγορίες».

Όσον αφορά τα 150 ευρώ στους νέους, τόνισε ότι: «ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα κινήτρων, αλλιώς θα έπρεπε να δώσουμε κίνητρα σε 9 εκατ. ενήλικες, είναι υποχρέωση δημόσιας υγείας και υποχρέωση για τον εαυτό μας».

«Δεν μιλάμε τόσο για λοκντάουν, όσο για δυνατότητες των εμβολιασμένων και αυτών που έχουν περάσει ασθένεια να συμμετέχουν στις οικονομικές δραστηριότητες. Από την ώρα που η πλειοψηφία είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες δεν δικαιολογείται η λήψη μαζικών οικονομικών μέτρων», ξεκαθάρισε.

«Ό,τι είναι στον προγραμματισμό παραμένει, κάτι καινούργιο δεν υπάρχει», τόνισε.