Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά (pics & vids)

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά (pics & vids)
Καταστροφικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, αφού εξαπλώθηκε στο γειτονικό Σούλι όπου καίγονται σπίτια. Τραυματίστηκε πυροσβέστης, σύμφωνα με τοπικά Μέσα.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα. Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Η Περιμετρική έκλεισε στο ύψος του Γλαύκου, ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο εκκενώνεται, ενώ υπήρξε τραυματισμός πυροσβέστη στο Σούλι. Ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Σύμφωνα με το thebest.gr πολλοί κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας. Κάποιοι μάλιστα – όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο – επιχειρούν να συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και το σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τραυματίστηκε πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα, όπου παρελήφθη από Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.