Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης και οι «συγκάτοικοι» (vid)

Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης και οι «συγκάτοικοι» (vid)
Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ύστερα από την απόφαση προφυλάκισής του από την 15η τακτική ανακρίτρια.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στη ΓΑΔΑ.

Όπως μετέφεραν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ, όταν τον ρώτησαν αν είναι καλά, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Σύμφωνα με τις ίδιο ρεπορτάζ, για τις επόμενες 5-7 ημέρες θα μείνει σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο και μετά μάλλον θα μεταφερθεί στον τρίτο θάλαμο των φυλακών.

Οι συγκρατούμενοι στις φυλακές

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με το Mega, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Εκεί κρατείται επίσης ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Στις ίδιες φυλακές εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».