Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Φώφης Γεννηματά για τον καρκίνο (vid)
- «Οδυνηρό να σκέφτεσαι...»
- «Κανείς δεν έλεγε τη λέξη “καρκίνος”»
- «Ζούσα με τη σκέψη ότι θα κτυπήσει και μένα»
Ακόμα μία «μάχη» από τις πολλές που είναι μαθημένη να δίνει, έχει μπροστά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται εκτάκτως από το βράδυ της Δευτέρας (11/10) στον «Ευαγγελισμό», με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι «η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».
Η Φώφη Γεννηματά, έναν χρόνο πριν, είχε προβεί σε μία συγκλονιστική τηλεοπτική εξομολόγηση για τον καρκίνο, που έχει «κτυπήσει» την ίδια μετά τους γονείς της, στον Alpha και την Ελεονώρα Μελέτη.
«Οδυνηρό να σκέφτεσαι...»
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου, να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε πει η Φώφη Γεννηματά, τον Ιούνιο του 2020.
Πρόσθεσε στη συνέχεια, «εμείς (σ.σ. η ίδια και η αδερφή της) ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό».
«Κανείς δεν έλεγε τη λέξη “καρκίνος”»
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εξομολογηθεί, πως έχασε τους γονείς της με εφτά μήνες διαφορά: «Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρονών. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη «καρκίνος». Είχε καρκίνο στο μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια».
«Ζούσα με τη σκέψη ότι θα κτυπήσει και μένα»
Για το δικό της πρόβλημα υγείας, είχε πει: «Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις. Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια.
Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα»!