Σταμάτης Γονίδης: «Έπαθα ψυχολογικό με το κοστούμι του πατέρα μου στην κηδεία του» (vid)
Ο Σταμάτης Γονίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Προσωπικά» στην ΕΡΤ και μίλησε μεταξύ άλλων για την παιδική του ηλικία, για τις δυσκολίες που συνάντησε και την πρώτη φορά που βίωσε ένα ψυχολογικό τραύμα. «Εκείνο που μου δημιούργησε ψυχολογικό τραύμα ήταν ότι ο πατέρας μου δεν φορούσε ποτέ κοστούμι. Όταν τον είδα με κοστούμι, όταν τον θάψαμε, είδα τον πατέρα μου μέσα σε κάτι που δεν φόραγε ποτέ» ήταν μια από τις εξομολογήσεις που έκανε στην εκπομπή.
Ο Σταμάτης Γονίδης γεννήθηκε στο χωριό Δρυοπίδα της Κύθνου: «Δούλευα το γαϊδουράκι μου με τα ψωμιά πήγαινα στα λιμάνια και τα άφηνα. Ξεκίναγα το πρωί και γύρναγα το απόγευμα. Αυτό εμένα με έκανε να είμαι αυτό που είμαι σήμερα. Μου έδωσε δύναμη να είμαι σκληρός, να αντέχω σε οποιεσδήποτε συνθήκες στη ζωή μου», συνέχισε να λέει.
Ο τραγουδιστής ξενάγησε την Έλενα Κατρίτση στα μέρη που έζησε, όπως στη νυχτερινή σχολή μηχανικών που φοιτούσε. Μίλησε για τον πατέρα του που τον έχασε σε ναυτικό δυστύχημα και τόνισε: «Εκείνο που μου δημιούργησε ψυχολογικό τραύμα ήταν ότι δεν φορούσε ποτέ κοστούμι. Όταν τον είδα με κοστούμι, όταν τον θάψαμε, είδα τον πατέρα μου μέσα σε κάτι που δεν φόραγε ποτέ. Με συγκλόνισε κι είπα «καλά πηγαίνουν έναν άνθρωπο να πάει στον Θεό και τον ντύνουν με κοστούμι και γυαλισμένα παπούτσια; Σε πάρτι θα πάει;». Έχω κρατήσει το βιολί του και κάποιες στιγμές που συζητούσαμε».
Και πρόσθεσε: «Η καλύτερη οικογένεια που συνάντησα ήταν στα καράβια. Ονειρεύομαι να μπαρκάρκω ακόμα σε ένα καράβι. Έφυγα με τα καράβια για να είμαι αυτόνομος». Όσον αφορά την πορεία του στο τραγούδι, δήλωσε πως τα πράγματα ήταν δύσκολα νύχτα με συνάδελφους που του έβαζαν τρικλοποδιές κλείνοντάς του τα μικρόφωνα, υπήρχαν καβγάδες στα μαγαζιά που δούλευε αλλά και κούραση. Και κατέληξε λέγοντας: « Δεν έχω αδικήσει, δεν έχω κλέψει, δεν έχω κατηγορήσει άδικα. Δεν έχω κάνει κακό σε άνθρωπο. Είμαι ο εαυτός μου. Και ο τίτλος που μου έχει δώσει ο κόσμος είναι original. Έτσι με λένε. Ο αυθεντικός. Κι έτσι είμαι».