«Hell's Angels»: Η ταινία που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στα γυρίσματα

Newsroom
«Hell's Angels»: Η ταινία που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στα γυρίσματα
Ο παραγωγός έκανε τρία χρόνια να ολοκληρώσει την ταινία και προσέλαβε 100 πιλότους και μηχανικούς, ωστόσο… βάφτηκε με αίμα.

Ο δισεκατομμυριούχος Howard Hughes είχε κάνει πολλά, αλλά ήθελε να εμπλακεί και στον καλλιτεχνικό χώρο και δη την παραγωγή ταινιών. Έβαλε λοιπόν μπροστά τους «Αγγέλους του Διαβόλου» και προσέλαβε τον Jean Harlow για πρωταγωνιστή στον πρώτο του σημαντικό ρόλο.

Η υπόθεση στο «Hell's Angels» έχει να κάνει με δύο αδέρφια που κατετάγησαν στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν ήταν απλή υπόθεση. Πήρε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και το μπάτζετ της κυμάνθηκε στα 4 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία σε σημερινή αξία είναι 65 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με εφημερίδα της εποχής, ο Hughes χρησιμοποίησε 87 αεροπλάνα και 20.000 ανθρώπους: «Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν σταθερά για σχεδόν τρία χρόνια και οι 18 μήνες από αυτά ήταν αφιερωμένοι στην αεροπορία και τα σεκάνς Zeppelin». Προσέλαβε μάλιστα περισσότερους από 100 πιλότους και μηχανικούς για να βγουν τα εναέρια ακροβατικά.

Όμως… δεν πήγαν όλα όπως τα είχε υπολογίσει. Σύμφωνα με το History Net, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων «Hell's Angels».

  • Ο Fillips σκοτώθηκε σε συντριβή ενώ οδηγούσε ένα βρετανικό μαχητικό αεροπλάνο.
  • Ο Al Johnson έπεσε σε σύρματα υψηλής έντασης καθώς προσγείωνε ένα αεροπλάνο και κάηκε, αφήνοντας την τελευταία του αναπνοή λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.
  • Ο πιλότος Rupert Macalister πέθανε χωρίς όμως να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου.
  • Ο μηχανικός Fill Jones πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όταν αμέλησε να φύγει από το πεδίο που γυριζόταν μια σκηνή συντριβής βομβαρδιστικού..

Το «Hell's Angels» κυκλοφόρησε στις 27 Μαΐου 1930 και κέρδισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια στο box office, ποσό όμως μικρότερο από τον προϋπολογισμό της ταινίας. Η ταινία δεν κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά οι εναέριες σκηνές εγκωμιάστηκαν ιδιαίτερα από τους κριτικούς.