Ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα: «Τον παρακαλούσα να εμβολιαστεί αλλά έβρισκε δικαιολογίες» (vid)
Ο Γιώργος Τράγκας «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 72 ετών, σήμερα (14/12) τα ξημερώματα. Ο δημοσιογράφος νοσούσε με κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δημοσιογράφος δεν είχε εμβολιαστεί.
Ωστόσο ο γιατρός του, ο ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Τον εκλιπαρούσα ακόμη και την τελευταία στιγμή να κάνει το εμβόλιο, δεν μπορούσε να εξηγήσει τους λόγους, έδινε δικαιολογίες παιδιάστικες, όπως θα μού ανεβάσει το ζάχαρο που δεν συνάδουν με την προσωπικότητα του».
«Δεν πρόλαβαν οι γιατροί να κάνουν τίποτα, γιατί με τη λοίμωξη απορρυθμίστηκε τόσο πολύ το ζάχαρο που άρχισαν όλα να έχουν αντίστροφη μέτρηση», εκτιμά ο γιατρός.
«Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκιαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια»
«Όταν πας στο νοσοκομείο και παρουσιάζεις ένα καρδιαγγειακό πρόβλημα σε σώζουν χάρη στη στεφανιογραφία και την αγγειοπλαστική, αλλά το σκιαγραφικό κάνει ζημιά σε ορισμένους ανθρώπους στα νεφρά, παθαίνεις ανεπάρκεια και μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο από όπου δεν βγαίνεις ποτέ», πρόσθεσε.
«Είχε μεικτή άποψη, ο Γιώργος Τράγκας. Από τη μια δεν πολυπίστευε ότι ένας αόρατος ιός μπορεί να δημιουργεί τόσα προβλήματα, από την άλλη ένιωθε δυνατός και ήταν εντυπωσιακά ανθεκτικός. Την ημέρα που νόσησε αναρωτιόταν αν πρέπει να κάνει κάτι», ανέφερε ο γιατρός.
«Το περιβάλλον του δεν είχε εμβολιαστεί»
Ήταν μια παρέα δημοσιογράφων, φίλων και γνωστών όπου μολύνθηκαν κι άλλοι. Αναρωτιέμαι ακόμα και για παιδικούς μου φίλους τί τους ανάγκασε να αρνηθούν ένα σωτήριο μέσο που διαθέτει η ιατρική, είπε ο Χρήστος Ζούπας και τόνισε: «Αντιπαράδειγμα ο Γιώργος και για όνομα του θεού κανείς δεν είναι άτρωτος. Δεν ξέρουμε ποιος θα μολυνθεί και ποιος θα βρεθεί σε ΜΕΘ και όταν διασωληνωθείς έχεις πιθανότητα επιβίωσης 50%».
«Νομίζω πως ο Γιώργος την πάτησε από παρέα»
«Όλοι πρέπει να προστατευτούμε εκ προοιμίου και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Γιατί έτσι νομίζω πως ο Γιώργος "την πάτησε"», είπε ο γιατρός περιγράφοντας:
«Ενώ είσαι μια χαρά, ξαφνικά καταρρέεις από κύμα τοξινών. Αυτή η τοξικότητα της γλυκόζης δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα όργανα κι έτσι προκλήθηκε το καρδιαγγειακό. Δημιούργησαν σωστά τις συνθήκες για να σωθεί αλλά με το σκιαγραφικό έπαθε ανουρία και νεφρική ανεπάρκεια».
Ο Χρήστος Ζούπας είπε, αντί επιλόγου, ότι ο Γιώργος Τράγκας βοήθησε συνανθρώπους του που θεωρούσαν τον σακχαρώδη διαβήτη στίγμα, γιατί «ευθαρσώς έλεγε ότι δεν είναι ασθένεια αλλά τρόπος ζωής».
«Ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες. Τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’80 όταν όλοι τότε φοβόντουσαν να κάνουν ινσουλίνη, πέρασε το μήνυμα ότι μόνον αυτοί που κάνουν ινσουλινοθεραπεία μπορούν να έχουν ακόμη πολλά χρόνια. Αυτό είναι το μήνυμα από τον Γιώργο. Ήταν θηρίο κι αν δεν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα», κατέληξε.