Αποκάλυψη: Η πρώτη τρομακτική σκηνή του Scream 1 ήταν πραγματικό βίωμα του σεναριογράφου

Newsroom
Αποκάλυψη: Η πρώτη τρομακτική σκηνή του Scream 1 ήταν πραγματικό βίωμα του σεναριογράφου
Ο σεναριογράφος της πετυχημένης σειράς ταινιών τρόμου αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε την πρώτη ταινία από προσωπικό του βίωμα.

Ο σεναριογράφος του «Scream», Kevin Williamson μίλησε για το πραγματικό γεγονός που ενέπνευσε την ανατριχιαστική πρώτη σκηνή της ταινίας θρίλερ που καθήλωσε. Μπορεί οι δημιουργοί του «Scream» να μην ισχυρίζονται ότι η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία ή εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως εναρκτήρια σκηνή της πρώτης ταινίας έχει βασιστεί σε μια τρομακτική ιστορία από την πραγματική ζωή και όχι στη φαντασία.

Σύμφωνα με τη Metro λοιπόν, ο Kevin Williamson άντλησε από μια προσωπική εμπειρία την ιδέα για την εμβληματική εναρκτήρια σκηνή του Scream όπου η Drew Barrymore είναι μόνη στο σπίτι και μιλάει στο τηλέφωνο, συνειδητοποιώντας ότι αυτός ο άντρας την παρακολουθεί.

Η έμπνευση αυτή για τη σκηνή προήλθε για τον Williamson από μια εποχή που ο σεναριογράφος καθόταν στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες και άρχισε να υποπτεύεται ότι κάποιος ήταν στο κτίριο μαζί του.
«Καθόμουν σπίτι σε έναν φίλο μου και μπαίνω στο οικογενειακό δωμάτιο και βλέπω ότι το παράθυρο είναι ανοιχτό και έχω φρικάρει. Πηγαίνω λοιπόν και παίρνω ένα χασαπομάχαιρο και αρχίζω να περπατάω στο σπίτι και καλώ τον φίλο μου στο τηλέφωνο και του λέω «’νομίζω ότι είναι κάποιος στο σπίτι’».

Ο Williamson φέρεται επίσης να εμπνεύστηκε όλη τη σειρά ταινιών τρόμου ενώ παρακολουθούσε μια τηλεοπτική εκπομπή για τις δολοφονίες του Gainesville, όπου πέντε μαθητές δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών το 1990.

Αυτό που είδε στο Gainesville λέγεται πως επηρέασε τόσο τον Williamson που πήρε στυλό και σημειωματάριο και έγραψε μια από τις πιο διάσημες και δημοφιλείς ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Να σημειώσουμε πως η νέα ταινία Scream (2022) παίζεται ήδη στους κινηματογράφους της Ευρώπης.