Αυστραλός chef μοιράζεται το μυστικό για τις πιο τέλειες τραγανές πατάτες (vid)
Οι τηγανητές πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, έστω και αν κάποιοι χρησιμοποιούν διαφορετικές παραλλαγές για να τις φτιάξουν.
Άλλοι τις πετάνε απλά στο καυτό λάδι, άλλοι τις κάνουν στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί, ενώ άλλοι τις βράζουν πρώτα, προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην γεύση.
Όπως και αν μαγειρευτούν, το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο. Πάντα τελειώνουν εν ριπή οφθαλμού και ποτέ δεν είναι αρκετές.
Για τους μερακλήδες που έχουν χρόνο στην διάθεσή τους και τους αρέσει να ασχολούνται με την κουζίνα, ένας Chef στην Αυστραλία αποκάλυψε τον δικό του τρόπο για τις πιο τέλειες και τραγανές τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή που χρησιμοποιεί ο Morgan Hipworth στο Bistro Morgan της Μελβούρνης όπου εργάζεται είναι η εξής...
- Κόβεις τις πατάτες σε κύβους
- Τις βράζεις μέχρι να μαλακώσουν
- Τις βάζεις πάνω σε ένα χαρτί για να στεγνώσουν και να χάσουν τα υγρά τους
- Κόβεις ένα σκόρδο σε ροδέλες και το τηγανίζεις, προκειμένου να πάρει γεύση το λάδι
- Βγάζεις το λάδι και το βάζεις σε ένα τηγάνι
- Μόλις λάδι ρίχνεις τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να γίνουν τραγανές
- Στο μεσοδιάστημα ρίχνεις τις φέτες του σκόρδου, την ρήγανι, το θυμάρι και το αλάτι
Και ιδού το αποτέλεσμα...
@morganhipworth Potatoes ain’t getting any tastier than this
♬ original sound - Morgan Hipworth