Ο περίεργος νόμος για τις παμπ της Αγγλίας, που στην Ελλάδα… περνάει αέρα!
Έχετε ταξιδέψει στην Αγγλία, στο Λονδίνο για παράδειγμα και θέλετε να πιείτε μερικές μπύρες και ποτά σε μια γραφική ξύλινη παμπ. Μην το παρακάνετε. Θυμηθείτε πως η Αγγλία δεν είναι Ελλάδα. Όσοι ταξιδεύετε στο εξωτερικό θα έχετε προσέξει (και μάθει) ορισμένους νόμους που ισχύουν στην καθημερινότητά τους και εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καν σαν σκέψη. Κι αν υπάρχουν δεν υπάρχει η σκέψη να τους τηρήσουμε. Στο εξωτερικό όμως έχει πρόστιμο…
Κοιτάξτε τώρα έναν πολύ περίεργο νόμο που έχουν και αρκετά παλιό στη Βρετανία, σε σημείο να τον αγνοούν και οι ίδιοι και ως εκ τούτου πολλές φορές έχετε το πρόστιμο από κει που δεν το περιμένουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τους δικηγόρους του «Britton and Time», είναι σε ισχύ ένας «περίεργος» νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος προέρχεται από το Μητροπολιτικό Νόμο του 1839. Η δικηγορική εταιρεία λοιπόν αναφέρει: «Ένας περίεργος νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σοκ σε πολλούς είναι ότι δεν επιτρέπεται να είναι μεθυσμένοι σε μια παμπ». Σοκ;
Συνεχίζει: «Σύμφωνα με τον Μητροπολιτικό Νόμο του 1839, δεν μπορεί να επιτρέπεται σε δημόσιο οίκημα η μέθη. Σύμφωνα με τον νόμο περί αδειών του 2003, είναι επίσης παράνομο να σερβίρονται αλκοολούχα ποτά σε πελάτες που είναι ήδη μεθυσμένοι ή αγοράζουν αλκοόλ για λογαριασμό κάποιου άλλου, ο οποίος που είναι ήδη μεθυσμένος».
Και καταλήγουν: «Επομένως, αν φύγετε από το σπίτι και πιείτε πάνω από τρεις- τέσσερις μπύρες, μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόστιμο 200 λιρών».
Φυσικά, για κάτι ανάλογο εδώ ούτε λόγος. Προφανώς γι αυτό έρχονται εδώ και του δίνουν και καταλαβαίνει.
Αν σας φαίνεται αυτός ο νόμος περίεργος που να δείτε και τη συνέχεια. Η δικηγορική εταιρεία «Britton and Time» αναφέρει ότι είναι επίσης παράνομο να χτυπάς την πόρτα κάποιου και να τρέχεις. Ένα παιχνίδι που είχαμε και εδώ πιτσιρικάδες, που xτυπάγαμε τα κουδούνια και τρέχαμε να εξαφανιστούμε. Όταν μας έπιαναν είχε γερή κατσάδα. Στην Αγγλία όμως μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη- σύμφωνα με τον Μητροπολιτικό Νόμο του 1839- καθώς «ενοχλείτε εκούσια οποιονδήποτε κάτοικο χωρίς νόμιμη δικαιολογία». Ήτοι; 500 λίρες πρόστιμο.
Άλλος περίεργος νόμος; Δεν επιτρέπεται η πληρωμή μέσω τηλεφώνου (του smartphone) ενώ ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι ακόμη αναμμένος. Αυτός ο νόμος χρονολογείται από το 2003. Αν πληρώσετε λοιπόν σε drive-thru στα McDonald's με το κινητό σας τηλέφωνο, φροντίστε να κλείσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου, καθώς αν είναι εκεί κοντά κανένας αστυνόμος και έχει όρεξη, το πρόστιμο είναι 200 λίρες.
Αν βέβαια σας πιάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγείτε και να κάνετε χρήση του τηλεφώνου σας, το πρόστιμο είναι 1.000 λίρες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Αμερικανικές εκλογές: Η ευφορία των αγορών και οι κίνδυνοι για την οικονομία
- NYT για πόλεμο στην Ουκρανία: Η Μόσχα συγκέντρωσε χιλιάδες Ρώσους και Βορειοκορεάτες για την μεγάλη αντεπίθεση στο Κουρσκ
- Αντιδράσεις στη Βρετανία για τον αρχηγό της Ρέξαμ που δεν σεβάστηκε την «Κυριακή της Μνήμης»: «Έκαναν εγκλήματα στην Ιρλανδία, δεν θα γονατίσω ποτέ»