Ο λόγος που κάποιες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν σκάλα αντί για φυσούνα (vid)

Newsroom
Ο λόγος που κάποιες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν σκάλα αντί για φυσούνα (vid)
Αρκετές αεροπορικές προτιμούν σκάλες αντί για φυσούνα και υπάρχει λόγος γι αυτό.

Πολλοί θα αναρωτιούνται για ποιον λόγο αρκετές αεροπορικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν γέφυρες (φυσούνες) κατά την επιβίβαση των επιβατών στο αεροπλάνο. Η απάντηση ωστόσο, είναι απλή.

Όποιοι ταξιδεύουν συχνά θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν σκάλες αντί για φυσούνες προκειμένου οι επιβάτες να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ή να αποβιβαστούν από αυτό.

Οι φυσούνες ασφαλώς και αποτελούν πιο βολική επιλογή για τους επιβάτες καθώς μεταξύ άλλων προφυλάσσονται από τα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα σε χώρες όπου βρέχει πολύ συχνά. Επιπλέον είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετακινηθούν από το αεροδρόμιο μέσα στο αεροπλάνο.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες που αποφεύγουν αυτή την ευκολία για τους επιβάτες, πολύ απλά διότι το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο από ότι για τις σκάλες. Ειδικότερα οι πιο οικονομικές αεροπορικές εταιρείες σπανίως χρησιμοποιούν φυσούνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αεροδρόμια χρεώνουν τέλη χρήσης για πολλές από τις εγκαταστάσεις που δεν περιλαμβάνονται στα τυπικά τέλη προσγείωσης του αεροδρομίου και μέσα σε αυτά είναι και η χρήση φυσούνας.

Σύμφωνα με τον Digg, οι φθηνότερες αεροπορικές εταιρείες θα επιλέξουν επίσης, σημεία προσγείωσης και επιβίβασης, που βρίσκονται πιο μακριά από το αεροδρόμιο, καθώς και αυτά κοστίζουν λιγότερο. Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες μπορούν να ρίξουν κι άλλο το κόστος επιλέγοντας ένα πιο μακρινό σταντ, καθώς οι χρεώσεις στάθμευσης είναι τρεις φορές υψηλότερες εάν χρησιμοποιηθεί ένα με βάση jet bridge.

Εκτός από το κόστος της φυσούνας, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν και επιπλέον προσωπικό. Την ίδια ώρα οι οικονομικές εταιρείες μπορούν να επιταχύνουν την επιβίβαση και την αποβίβαση χρησιμοποιώντας δύο σετ σκάλες έτσι ώστε η διαδικασία να γίνεται παράλληλα. Μάλιστα, ορισμένα αεροπλάνα είναι εξοπλισμένα με τις δικές τους ενσωματωμένες σκάλες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να νοικιάσουν φυσούνα ή σκάλα.