«Δεν μπορώ να το μαγειρέψω»: Παίκτρια στο ισπανικό MasterChef έβαλε τα κλάματα βλέποντας κρέας αλόγου

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
«Δεν μπορώ να το μαγειρέψω»: Παίκτρια στο ισπανικό MasterChef έβαλε τα κλάματα βλέποντας κρέας αλόγου
Το ισπανικό MasterChef έχει κατά καιρούς ξεπεράσει τα όρια, κάνοντας τους διαγωνιζόμενους ακόμη και να μετανιώσουν για την επιλογή τους να μπουν στο παιχνίδι.

Το MasterChef έχει επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση και λέξεις όπως το «μπλανσάρισμα» και το «παστινάκι» εισέβαλλαν ξανά στην καθημερινότητά μας. Οι διαγωνιζόμενοι του φετινού ριάλιτι μαγειρικής έχουν ήδη πάει τα πρώτα τους πιάτα μπροστά από τον Σωτήρη Κοντιζά, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη, ενώ πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του «κύριου μέρους» του σόου, με τους παίκτες να μπαίνουν στο σπίτι.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το ρόστερ του MasterChef 6, όμως, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στην αγαπημένη μας ισπανική εκδοχή του παιχνιδιού. Εκεί όλα είναι λίγο πιο κυνικά σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα. Εκτός από την τεράστια πεσκανδρίτσα που κλήθηκαν να καθαρίσουν οι παίκτες, αλλά και τη σμέρνα που μαγείρεψαν ζωντανή, υπήρχε άλλη μια στιγμή στην περσινή σεζόν τους, που έφτασε μια παίκτρια στα όριά της.

Τι έγινε; Ένας παίκτης είχε πλεονέκτημα κι έτσι οι κριτές του είπαν να διαλέξει τι κρέας θα ήθελε να δώσει σε κάθε συμπαίκτη του, για να μαγειρέψει. Εκείνος, όμως, έχοντας ακούσει μια συμπαίκτριά του να του εκμυστηρεύεται πως το μόνο κρέας που δεν θα μαγείρευε ποτέ στη ζωή της θα ήταν αυτό του αλόγου, το εκμεταλλεύτηκε και μόλις το είδε διαθέσιμο στις επιλογές, της το έδωσε στο πιάτο.

Εκείνη βλέποντάς το έβαλε αμέσως το κλάματα, ενώ είπε δυνατά στους κριτές πως «δεν μπορώ να το μαγειρέψω», φεύγοντας από την αίθουσα. Όπως εξήγησε, όταν ήταν παιδάκι αναγκάστηκε να κάνει θεραπευτική ιππασία κι έτσι υιοθέτησε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα άλογα. Η μοχθηρή και στρατηγική κίνηση του συμπαίκτη της, όμως, είχε σκοπό να τη βγάλει από το παιχνίδι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για την ιστορία, τελικά γύρισε και το μαγείρεψε με πόνο ψυχής, δημιουργώντας ένα πιάτο με άλογο, ρύζι, κρεμμυδάκια και σοκολάτα. Παραδόξως συγκέντρωσε και θετικά σχόλια από τους κριτές και συνέχισε στο παιχνίδι.