Βραβευμένος chef αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουμε με τα λουκάνικα: Τα 5 βήματα του σωστού μαγειρέματος
Τα λουκάνικα είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό για μερακλήδες που πηγαίνει με τα περισσότερα γεύματα, είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Jeff Baker όμως, αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουμε με το μαγείρεμά τους, με αποτέλεσμα να χαθεί ή να μειωθεί η γεύση τους.
Έχοντας την τιμή να μαγειρέψει για την Βασίλισσα, Ελισάβετ, στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζει πως το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι οτι τα τρυπάμε, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να μειώνεται η απόλαυση που προσφέρουν.
Μάλιστα για όσους αρέσκονται να τα φτιάχνουν στο τηγάνι επισημαίνει πως δεν πρέπει να τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, ούτε να τα βάζεις στο φούρνο.
Συνεχίζοντας, δίνει έναν οδηγό 5 βημάτων για το σωστό μαγείρεμά τους...
- 1. Τα λουκάνικα πρέπει να τα βγάλεις από το ψυγείο, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν ξεκινήσεις να τα μαγειρεύεις.
- 2. Βάζεις το αντικολητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί.
- 3. Με το που βάλεις το τηγάνι στο μάτι της και αρχίζει να ζεσταίνεται, βάζεις μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και το απλώνεις σε όλο το σκεύος.
- 4. Μόλις λιώσει, βάζεις τα λουκάνικα. Φρόντισε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και μην τα τρυπήσεις.
- 5. Μετά από 10-12 λεπτά μαγειρέματος, τα βγάζεις, αλλά πρέπει να τα αφήνεις να ξεκουραστούν.