«Θα διερευνηθεί η ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τις σχέσεις πρώην αστυνομικών με ομάδες» (vid)

Newsroom
«Θα διερευνηθεί η ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τις σχέσεις πρώην αστυνομικών με ομάδες» (vid)
Μια καταγγελία έγινε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σχετικά με τις σχέσεις πρώην αστυνομικών με ομάδες.

Μια ανώνυμη καταγγελία έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5, από άνδρα ο οποίος δήλωσε πως είναι πρώην αστυνομικός του τμήματος αθλητικής βίας.

Ο άνδρας αυτός έκανε λόγο για σχέσεις εξάρτησης μεταξύ αστυνομίας και ομάδων.

Συγκεκριμένα ο άνδρας ανέφερε μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί. μαζί με τα νερά, είχαμε βρει σε καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν συζητήσεις στην πόλη και στους κύκλους της αστυνομίας, καθώς πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που αφορούν την παράβαση καθήκοντος.

 

«Από αστυνομικές πηγές διαρρέεται πως δεν πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό. Ήχησε συναγερμός στην κυριολεξία μετά από αυτές τις καταγγελίες και η αστυνομία απαντά πως θα διερευνήσει το περιστατικό. Όπως είπαμε πρόκειται για ένα βαρύτατο αδίκημα που αφορά στην παράβαση καθήκοντος, ενώ σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας δεν πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό της υποδιεύθυνσης της αθλητικής βίας αλλά για αξιωματικό που έχει αποστρατευθεί», ανέφερε η δημοσιογράφος του Alpha.