Τον 23χρονο δείχνουν ως καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη: Εκδίκηση για το Ωραιόκαστρο (vid)

Newsroom
Τον 23χρονο δείχνουν ως καθοδηγητή της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη: Εκδίκηση για το Ωραιόκαστρο (vid)
Οι περιγραφές των 8 που συνελήφθησαν την Κυριακή, για το πως έγινε η δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου με τον θάνατο του Άλκη.

Το πως οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επίθεση στο Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, έχουν πει στους αστυνομικούς οι 8 που συνελήφθησαν την Κυριακή για την δολοφονία του Άλκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΕΡΤ, «εγκέφαλος» και καθοδηγητής, ήταν ο 23χρονος, ο οποίος από χθες έχει κριθεί προφυλακιστέος. Αυτός ήταν που μάζεψε τους υπόλοιπους και οργάνωσε την επίθεση που θα γινόταν αργότερα, ως αντίποινα για την επίθεση που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στο Ωραιόκαστρο.

Συνολικά στο κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ξεκίνησαν 3 (και όχι 4 αυτοκίνητα), τα οποία κατευθύνθηκαν προς την περιοχή γύρω από το γήπεδο του Άρη, έχοντας μάλιστα ενημερωθεί για το αν υπάρχουν φίλοι των «κίτρινων» στην περιοχή.

Εκεί λοιπόν, στην οδό Γαζή ένα από τα τρία αυτοκίνητα (αυτό που αναζητείται), σταμάτησε μπροστά από τον Άλκη και την παρέα του, ρωτώντας τί ομάδα είναι. Όταν έλαβαν την απάντηση «Άρης» κατέβηκαν και εξαπέλυσαν την επίθεση, με τους δύο από τους 5 νεαρούς να προλαβαίνουν και να φεύγουν.

 

Οι φίλοι του 19χρονου έχουν δείξει δύο από τους δράστες, έναν που κρατούσε το δρεπάνι και ένα που κρατούσε το μεγάλο μαχαίρι, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζουν ποιος μπορεί να έδωσε τα δολοφονικά χτυπήματα στον φοιτητή.

Μάλιστα, όπως είπαν, ένας από τους δράστες, τραυματίστηκε στο χέρι, από το μαχαίρι που κρατούσε.