Μετά από έξι χρόνια αφαιρέθηκε ελαστικό από το λαιμό κροκόδειλου (vid)

Newsroom
Μετά από έξι χρόνια αφαιρέθηκε ελαστικό από το λαιμό κροκόδειλου (vid)
Ο κροκόδειλος της Ινδονησία πλέον μπορεί να αναπνέει καλύτερα.

Για έξι ολόκληρα χρόνια ένας κροκόδειλος στην Ινδονησία ζούσε με ένα ελαστικό γύρω από τον λαιμό του. Το λάστιχο μοτοσυκλέτας είχε κολλήσει στον λαιμό του και έκανε την καθημερινότητά του πολύ δύσκολη.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες διάσωσης του κροκόδειλου μήκους τεσσάρων μέτρων. Τα πράγματα ολοένα και γίνονταν πιο δύσκολα για το ζώο, καθώς μεγαλώνοντας, έπαιρνε βάρος και υπήρχε ο κίνδυνος να πνιγεί.

Το 2020 ο Ματ Ράιτ, παρουσιαστής του National Geographic πέταξε στην Ινδονησία σε μια ακόμη προσπάθεια να απελευθερώσει τον κροκόδειλο. Ο Ράιτ ανέφερε ότι εκτός από την δική του ομάδα διάσωσης, είχαν γίνει προσπάθειες και από ομάδες που δεν είχαν τις κατάλληλες άδειες. Γι αυτό φοβόταν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε στρες στο ζώο και θα έκανε τις δικές του προσπάθειες ακόμα πιο δύσκολες.

Παρότι η ομάδα του Ράιτ είχε τα κατάλληλα μέσα για την επιχείρηση διάσωσης του ζώου, όπως παγίδες, drones κτλ δεν κατάφερε να του αφαιρέσει το ελαστικό από τον λαιμό. Κάτι που σύμφωνα με το ABC το κατάφερε ένας ντόπιος.

Μάλιστα, είπε στα ΜΜΕ ότι έπιασε μόνος του τον κροκόδειλο. «Ζητούσα βοήθεια από τους ανθρώπους εδώ, αλλά ήταν φοβισμένοι», ανέφερε. Παρακολουθούσε τον κροκόδειλο για τρεις εβδομάδες και τελικά κατάφερε με ένα πριόνι να του αφαιρέσει το ελαστικό.