Ερωτηματικά για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του μουσικού που αποπλανούσε 8χρονη (vid)

Newsroom
Ερωτηματικά για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του μουσικού που αποπλανούσε 8χρονη (vid)
Σε αντίθεση με ανάλογες περιπτώσεις, τα στοιχεία του μουσικού διάσημου ελληνικού συγκροτήματος, δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο κανόνα, όταν υπάρχει υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ή αποπλάνησης ανηλίκου, να γνωστοποιούνται τα στοιχεία του δράστη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλα θύματα του.

Στην περίπτωση που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες από το Documento, με τον μουσικό διάσημου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για την αποπλάνηση ενός κοριτσιού μόλις 8 ετών.

Και να σκεφτεί κανείς, πως τις αδιανόητες πράξεις του, για τις οποίες ο 69χρονος τιμωρήθηκε το 2019 με ποινή φυλάκισης 12 ετών, τις είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Από όταν το συγκεκριμένο παιδί ήταν 6-7 ετών.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, σύμφωνα με το αρ. 339 του Π.Κ. και του επεβλήθη, ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Κι όμως, μετά την καταδικαστική απόφαση, τα στοιχεία του, δεν δημοσιοποιήθηκαν. Κάτι που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, όπως σωστά επεσήμανε η Ευλαμπία Ρέβη, μιλώντας με τον δικηγόρο της οικογένειας, το πρωί της Παρασκευής στο Open.