«Άλυτο μυστήριο» ο θάνατος των τριών αδελφών στην Πάτρα: «Καταρρέουν σε λίγα λεπτά χωρίς εξήγηση» (vid)
Η είδηση πως μία οικογένεια στην Πάτρα έχασε και τα τρία παιδιά της, τα οποία πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επαρκείς ιατρικές εξηγήσεις για τις απώλειές τους, έχει συγκλονίσει την χώρα.
Πόσω μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει επέμβαση της δικαιοσύνης στο θέμα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια και πλέον όλοι τις περιμένουν.
Θυμίζουμε πως το πρώτο ήταν 7 μηνών και υπάρχει μία... κάποια αιτιολόγηση, όμως για τα άλλα όχι, καθώς μπορεί το δεύτερο να έπασχε από λευχαιμία, αλλά η κατάστασή του δεν δικαιολογούσε τέτοια επιδείνωση. Όσον αφορά το τρίτο, την Τζορτζίνα, υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου την παρακολουθούσαν στενά, όμως μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσε.
Η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ, λέγοντας: «Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε 2 στην Πάτρα και 2 στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε».
H Τζορτζίνα θα δώσει απαντήσεις
«Καταρχήν με την παρέμβαση της δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» ανέφερε η κυρία Μαστοράκου.
«Το πρώτο παιδί ήταν στο σπίτι μαζί με την μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση» είπε η κ. Μαστοράκου.
Έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, επεσήμανε η κυρία Μαστοράκου, απαντώντας και σε αυτό το ερώτημα.