H Ουκρανία ανακοίνωσε αυξήσεις στον μισθό των στρατιωτών: Το βοήθημα στις οικογένειες όσων σκοτώνονται

Newsroom
H Ουκρανία ανακοίνωσε αυξήσεις στον μισθό των στρατιωτών: Το βοήθημα στις οικογένειες όσων σκοτώνονται
Με διάταγμα του υπουργικού συμβουλίου Ουκρανίας, οι στρατιώτες θα λαμβάνουν 100 χιλιάδες γριβνίες τον μήνα (2974 ευρώ).

Αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτών ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα οι στρατιώτες που συμμετέχουν άμεσα στη μάχη ή παρέχουν μέτρα εθνικής ασφάλειας και άμυνας, εκτρέπουν και συγκρατούν την ένοπλη επιθετικότητα με το να βρίσκονται άμεσα στις περιοχές και κατά την περίοδο της καθορισμένης δράσης το μέγεθος της πρόσθετης ανταμοιβής i αυξάνεται σε 100.000 UAH το μήνα (2.974 ευρώ), αναλογικά με το χρόνο συμμετοχής σε τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις.

Επιπλέον, οι οικογένειες των Ουκρανών στρατιωτών που πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο θα λαμβάνουν εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκατομμυρίων UAH (458.100), η οποία θα διανέμεται ισόποσα σε όλους τους αποδέκτες.

Αναλυτικά η απόφαση: «Η Ουκρανία θα πληρώνει τους στρατιώτες της 100 χιλιάδες χρυβνίες το μήνα, - το διάταγμα του υπουργικού συμβουλίου. Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας για την εφαρμογή των εντολών του Προέδρου.

Ως εκ τούτου, σε ό,τι αφορά στρατιωτικές συνθήκες, στρατιωτικές δυνάμεις, υπηρεσίες ασφαλείας, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, το Γραφείο Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, Εθνική Φρουρά, Κρατική Υπηρεσία Συνόρων, Κρατική Διοίκηση Ασφαλείας, Κρατικό πληρώνονται στην ειδική υπηρεσία επικοινωνίας και προστασίας πληροφοριών, την Κρατική Ειδική Υπηρεσία Μεταφορών, τον ιδιώτη και εποπτεύοντα προσωπικό των Κρατικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και της Αστυνομίας πρόσθετη ανταμοιβή 30 000 UAH το μήνα.

Στρατιώτες που συμμετέχουν άμεσα στη μάχη ή παρέχουν μέτρα εθνικής ασφάλειας και άμυνας, εκτρέπουν και συγκρατούν την ένοπλη επιθετικότητα με το να βρίσκονται άμεσα στις περιοχές και κατά την περίοδο της καθορισμένης δράσης το μέγεθος της πρόσθετης ανταμοιβής i αυξάνεται σε 100.000 UAH το μήνα, αναλογικά με το χρόνο συμμετοχής σε τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις. Οι οικογένειες των στρατιωτών μας που πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο λαμβάνουν εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκατομμυρίων UAH, η οποία διανέμεται ισόποσα σε όλους τους αποδέκτες.

«Σχετικά με αυτό χθες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Σήμερα πάρθηκε η απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο. Και θέλω να επαναλάβω τα λόγια του Προέδρου: αυτό δεν γίνεται για να μας λένε "ευχαριστώ". Αυτό γίνεται για να γνωρίζουν οι υπερασπιστές και οι υπερασπιστές μας ότι η χώρα τους είναι ευγνώμων. Το κράτος πρέπει να πληρώσει επάξια για αυτό το σημαντικό έργο. Επιπλέον, συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε την αμυντική μας αποτελεσματικότητα διεθνώς! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας σε όλες τις χώρες εταίρους! Δόξα στην Ουκρανία!», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας».