H ρωσική πρεσβεία δημοσίευσε απόσπασμα του Open: «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα»

Newsroom
H ρωσική πρεσβεία δημοσίευσε απόσπασμα του Open: «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα»
Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την συνεχόμενη εκπομπή του Open, όπου αναφέρονται στα γεγονότα στην Μαριούπολη.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στα social media ένα απόσπασμα από την έκτακτη επικαιρότητα του Open, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην ανάρτηση αναφέρει, «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Πρόκειται για ένα απόσπασμα περίπου 15 λεπτών, από την συνεχή ενημέρωση του καναλιού για τον πόλεμο (όπως φαίνεται στο βίντεο που υπάρχει στην ανάρτηση και παραπέμπει στο youtube).

Στο απόσπασμα που έχει κοινοποιηθεί στα social media της πρεσβείας, ο Πτέραρχος εν αποστρατεία, κ. Αθανάσιος Παπανικολάου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από πολλούς φίλους που έχω στην περιοχή της Μαριούπολης, είναι ότι οι Ρώσοι, το γεγονός ότι δεν προβαίνουν σε μαζικούς βομβαρδισμούς οφείλεται στο ότι σέβονται τους αμάχους. Άσχετα από το τι λέγεται, αυτή είναι η πληροφόρηση που υπάρχει... Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος, ότι αυτοί που πολεμούν εκεί τα τάγματα τα γνωστά δεν είναι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας. Έχουν έρθει από τη δύση, αυτό είναι γνωστό. Επίσης από πληροφορίες που έχω από μέλη του ΟΑΣΕ, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει τώρα όπως ξέρετε, όλα αυτά τα χρόνια έχουν πει τι έχουν κάνει αυτά τα τάγματα εκεί πέρα και σε ποια κατάσταση έχουν φέρει τον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι όταν λήξει αυτή η ιστορία, οι ίδιοι οι ομογενείς οι δικοί μας, θα δείτε τι θα αρχίσουν να λένε για το τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα. Θυμηθείτε με...».