Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τον βομβαρδισμό αμάχων στο Ιρπίν (vid)

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τον βομβαρδισμό αμάχων στο Ιρπίν (vid)
Ένα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει καρέ καρέ τους βομβαρδισμούς στην ουκρανική πόλη την ώρα που απεγνωσμένοι άμαχοι επιχειρούσαν να διαφύγουν.

Ο ανταποκριτής του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης βρίσκεται στην πόλη Ιρπίν της Ουκρανίας που βομβαρδίζεται τις τελευταίες ώρες και καταγράφει σοκαριστικά πλάνα. Εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη τους για να σωθούν.

Οι εικόνες σοκάρουν. Μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της δεν τα κατάφεραν. Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο. Η σορός της μητέρας δίπλα στα παιδιά της, δεν κατάφερε να τα προστατεύσει. Στο ματωμένο της χέρι διακρίνεται η βέρα της… ο σύζυγος και πατέρας των δύο παιδιών πιθανότατα βρίσκεται στο μέτωπο πολεμώντας για την ελευθερία της Ουκρανίας.


Από το πρωί το Ιρπίν βομβαρδίζεται. Σπίτια καίγονται. Τα πυρά πλησιάζουν όλο και πιο κοντά… Πολίτες και δημοσιογράφοι ξαπλώνουν στο έδαφος…Λίγα μέτρα από την γκρεμισμένη γέφυρα που ενώνει το Ιρπίν με το Κίεβο δεκάδες πολίτες τρέχουν να σωθούν, ακούγονται βομβαρδισμοί, ξαπλώνουν κάτω. Ξανασηκώνονται, συνεχίζουν να τρέχουν χωρίς να κοιτάνε πίσω…

Ανάμεσα τους, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά. Ένας στρατιώτης κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί. Το βοηθά να επιβιβαστεί στο λεωφορείο που θα το απομακρύνει από την εμπόλεμη ζώνη. Η ουκρανική αστυνομία σαρώνει όλη την πόλη και ενημερώνει τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή.