Τουρκικά ΜΜΕ: Γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom
Τουρκικά ΜΜΕ: Γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη
Η Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το ραντεβού, ωστόσο τουρκικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα ταξιδέψει την Κυριακή (13/3) στην Κωνσταντινούπολη.

Για συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, την ερχόμενη Κυριακή (13/3) στην Κωνσταντινούπολη, κάνουν λόγο δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν θα γευματίσουν, μετά τη λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην οποία αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη διήμερη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη προγραμματισμένο ταξίδι, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον πατριαρχικό ναό του Φαναρίου και οι πιθανότητες για μια ακόμη απευθείας επαφή είναι πολύ υψηλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ελληνική πλευρά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο τα τουρκικά Μέσα αναφέρουν πως η συνάντηση θα λάβει χώρα στο προεδρικό μέγαρο της Πόλης, όπου ο κ. Ερντογάν θα παραθέσει γεύμα στον κ. Μητσοτάκη.