Nέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Από Σάββατο μεσημέρι το πυκνό χιόνι στην Αττική (χάρτης & vid)

Newsroom
Nέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Από Σάββατο μεσημέρι το πυκνό χιόνι στην Αττική (χάρτης & vid)
Στα χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο διήμερο θα είναι οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

H επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιπππος» έχει ξεκινήσει και μάλιστα σε αρκετές περιοχές οι χιονοπτώσεις είναι σφοδρές.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του έκανε λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και στην Αττική, ενώ αναμένεται και χιονόστρωση.

Παράλληλα ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως «Χιόνια αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική όλο το βράδυ πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι ενώ εκτός από την Αθήνα χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας ακόμα και στις Κυκλάδες και την Κρήτη».

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο καιρού και προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά

«Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με Α.Α 04/2022, που εκδόθηκε την Τρίτη 08-03-2022 και αφορά την κακοκαιρία "Φίλιππος" ("Filippos"), επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Χάρτης καιρού

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις».