Αγνοείται η τύχη της δημοσιογράφου που «εισέβαλε» στο στούντιο με πλακάτ κατά του πολέμου (vid)

Newsroom
Αγνοείται η τύχη της δημοσιογράφου που «εισέβαλε» στο στούντιο με πλακάτ κατά του πολέμου (vid)
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την ενέργειά της, να «εισβάλει» στο live και να διαδηλώσει κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Μια δημοσιογράφος στην Ρωσία, «εισέβαλε» στο στούντιο την ώρα των ειδήσεων και ενώ η παρουσιάστρια εκφωνούσε, εκείνη σήκωσε πλακάτ κατά του πολέμου.

Συγκεκριμένα στάθηκε πίσω από την παρουσιάστρια των ειδήσεων με ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον Πόλεμο», για να διαμαρτυρηθεί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και φώναζε συνθήματα κατά του πολέμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στιγμιότυπο έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, μετά την είσοδό της με το πλακάτ στο στούντιο του τηλεοπτικού καναλιού Channel One η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί νεότερα στοιχεία για το πού βρίσκεται ή το ποια θα είναι η τύχη της.

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν την Μόσχα να μην προβεί σε αντίποινα εις βάρος της

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε σήμερα (15/3) τις ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η αντιπολεμική διαδηλώτρια, δεν θα τιμωρηθεί επειδή άσκησε το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου.

Η Ραβίνα Σαμντασανί, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είπε σήμερα κατά την ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη ότι οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγγυηθούν πως η γυναίκα «δεν θα υποστεί αντίποινα για την άσκηση του δικαιώματός της στην ελευθερία της έκφρασης».

Κρεμλίνο: «Είναι χουλιγκανισμός»

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της διαδηλώτριας Μαρίνας Οβσιανίκοβα.