Ταβέρνες και σουβλατζίδικα σκέφτονται να κόψουν τα τηγανητά γιατί δεν βρίσκουν λάδι

Newsroom
Ταβέρνες και σουβλατζίδικα σκέφτονται να κόψουν τα τηγανητά γιατί δεν βρίσκουν λάδι
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης αποκάλυψε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις εστίασης.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις επιχειρήσεις εστίασης με την έλλειψη που παρατηρείται στο ηλιέλαιο και στις μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο προϊόν το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης στο GRTimes όπου αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να κοπούν τελείως τα τηγανητά φαγητά.

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα υπάρχουν στον τουρισμό, λέγοντας: «Όλα έχουν παγώσει, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ξενοδόχοι και επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται στον «αέρα». Οι κρατήσεις είναι στάσιμες αυτή την περίοδο. Η εξάρτηση που είχαμε ως Νομός Χαλκιδικής από τους Ρώσους είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με πριν 6-7 χρόνια. Όμως, αρκετά μέρη της, όπως η Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος που ήταν πόλος έλξης για Ρώσους, αλλά και Ουκρανούς τουρίστες θα πληγούν οικονομικά, λόγω του Πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία».