Αεροπλάνο στην Κόστα Ρίκα κόπηκε στη μέση μετά την προσγείωση (vid)

Newsroom
Αεροπλάνο στην Κόστα Ρίκα κόπηκε στη μέση μετά την προσγείωση (vid)
Το αεροπλάνο μεταφοράς εμπορευμάτων κόπηκε στη μέση με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο στην Κόστα Ρίκα.

Το αεροδρόμιο «Χουάν Σανταμαρία» στην Κόστα Ρίκα έκλεισε για κάποιες ώρες έπειτα από αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου μεταφοράς εμπορευμάτων το οποίο κόπηκε στη μέση.

Το Boeing 757-200 είχε ξεκινήσει την Πέμπτη (7/4) με προορισμό τη Γουατεμάλα όταν παρουσίασε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση μετά από μια ώρα που βρισκόταν στον αέρα.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το κίτρινο αεροπλάνο λίγο μετά την προσγείωσή του στο γρασίδι να έχει κοπεί στα δύο και με το ένα φτερό σπασμένο.

Η DHL, η οποία ανήκει στην Deutsche Post AG, διαβεβαίωσε ότι το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε κατά την προσγείωση και είπε ότι ένα μέλος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Ο Guido Vasquez, ένας υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού, είπε ότι ο πιλότος του αεροπλάνου «τραντάχθηκε», αλλά διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του πληρώματος είχαν τις αισθήσεις τους και «θυμούνται τα πάντα έντονα», σύμφωνα με το France 24.

Το αεροδρόμιο «Χουάν Σανταμαρία» έκλεισε για αρκετές ώρες μετά τη δραματική προσγείωση, με την εταιρεία αεροδρομίου Aeirs να λέει ότι περίπου 8.500 επιβάτες και 57 πτήσεις επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις. Κατέληξε να ανοίξει ξανά στις 15:30 τοπική ώρα, περίπου τρεις ώρες νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σε δήλωση που επικαλείται το Associated Press, η DHL ανακοίνωσε: «Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών της DHL έχει ενεργοποιηθεί και θα διεξαχθεί έρευνα με τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθεί τι συνέβη».

«Οι μονάδες κινητοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη. Στη συνέχεια έβαλαν αφρό για να αποτρέψουν τη διαρροή και κατόπιν εργάστηκαν σε ένα χωμάτινο ανάχωμα για να αποφύγουν τυχόν καύσιμα να φτάσουν στο σύστημα αποχέτευσης», είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κόστα Ρίκα.