Η «παράξενη» θεωρία ενός επιστήμονα για το τι θα μπορούσε να είναι το τέρας του Λοχ Νες
Το τέρας του Λοχ Νες σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη της βόρειας Σκωτίας με την αντίστοιχη ονομασία (Λοχ Νες) και αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας.
Ωστόσο, μια πρόσφατη θεωρία ενός επιστήμονα για το τι θα μπορούσε να είναι τελικά, άφησε άφωνους όσους την διάβασαν, αν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες πιθανές εξηγήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με αυτόν τον επιστήμονα, ίσως δεν πρόκειται για τέρας, ούτε για... εξωγήινο που έπεσε στη γη και αποφάσισε να κάνει σπίτι σε μια λίμνη της Σκωτίας.
Η θεωρία για τα γεννητικά όργανα φάλαινας
Συγκεκριμένα, ο βιολόγος Michael Sweet πιστεύει ότι ολόκληρος ο μύθος για τα θαλάσσια τέρατα στον οποίο ανήκει και εκείνο στο Λοχ Νες θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκίνησε επειδή ένας ναύτης είδε μια φάλαινα να κολυμπά κοντά στην επιφάνεια και να έχει έξω τα γεννητικά της όργανα.
Ο ερευνητής μοιράστηκε μια εικόνα που υποτίθεται ότι δείχνει μια φάλαινα σε τέτοια κατάσταση κι έγραψε: «Σε προηγούμενους αιώνες οι ταξιδιώτες/εξερευνητές ζωγράφιζαν αυτό που έβλεπαν».
«Λόγω αυτών (σ.σ. των σκίτσων) έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστορίες θαλάσσιων τεράτων, π.χ. πλοκάμια και εξωγήινα όντα που αναδύονται από το νερό. Αυτό οδήγησε στην πεποίθηση πως υπάρχουν πολλά παράξενα και τρομακτικά πλάσματα, τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις ήταν απλώς φάλαινες και συγκεκριμένα τα γεννητικά τους όργανα», ανέφερε.
Μάλιστα, εξήγησε την θεωρία του με το εξής επιχείρημα: «Οι φάλαινες συχνά ζευγαρώνουν σε ομάδες, οπότε ενώ το ένα αρσενικό είναι απασχολημένο με το θηλυκό, το άλλο αρσενικό βγάζει τα γεννητικά του όργανα έξω από το νερό ενώ κολυμπάει περιμένοντας τη σειρά του.
«Οπότε, θα μπορούσε μια φάλαινα να μπει στη λίμνη Λοχ Νες και να αποφασίσει να δείξει τα γεννητικά της όργανα;», αναρωτήθηκαν αρκετοί.
Φυσικά, η θεωρία του κ. Sweet για τη φάλαινα Willy δεν είναι αποδεκτή από όλους, ίσως κι από κανέναν. Ένας κυνηγός εκεί κοντά στην λίμνη έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον βιολόγο «αδαή ανόητο».
Ο συγγραφέας Τόνι Χάρμσγουορθ είπε: «Η άγνοια του ανθρώπου για το περιβάλλον στο Λοχ Νες είναι εκπληκτική». Κάποιος άλλος σχολίασε: «Δεν υπάρχουν φάλαινες στο Loch Ness».
Ωστόσο, ο κ. Sweet υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια σε τέτοιες επικρίσεις, εξηγώντας: «Ποτέ δεν είπα ότι ήταν φάλαινα, είπα απλώς ότι πολλά "τέρατα" είναι πολύ πιθανό να είναι πέη φαλαινών και αυτό θα εξηγήσει πολλά. Το τέρας του Λοχ Νες χρησιμοποιήθηκε απλώς ως παράδειγμα».
Μπερδευτήκατε με το τι υποστηρίζει τελικά και αν αναφέρεται στο συγκεκριμένο τέρας; Ίσως, αφού δεν είναι εντελώς ξεκάθαρος...