Νέα «πυρά» της Ζαχάροβα στην Ελλάδα: «Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας»

Newsroom
Νέα «πυρά» της Ζαχάροβα στην Ελλάδα: «Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας»
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη βοήθεια στους Ρώσους φίλους μας».

Τα «βέλη» της προς την Ελλάδα εξαπέλυσε και πάλι η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Telegram, η Ζαχάροβα «συνέδεσε» την απέλαση των Ρώσων διπλωματών (την 6η Απριλίου) από την Ελλάδα, την ίδια μέρα που επισκέφτηκε τη χώρα μας η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση, η Μαρία Ζαχάροβα συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των «Ναζί το 1941» και διερωτάται «αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Αναφέρθηκε και πάλι στις σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας» καταλήγει.