Ένοχοι μεσίτης και κοσμηματοπώλης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αθώοι όλοι οι αστυνομικοί

Newsroom
Ένοχοι μεσίτης και κοσμηματοπώλης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αθώοι όλοι οι αστυνομικοί
Έπειτα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν.

Ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η ετυμηγορία του για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 επί της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κρίθηκαν ο 77χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστώνος Σπυρίδων Δημόπουλος και ο 59χρονος μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς.

Το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Την ίδια ώρα η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση, αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Η απόφαση για τους αστυνομικούς ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα.