Τρομερά επεισόδια στο ΑΠΘ: «Πονάω, όχι στο κεφάλι»- «Καλύψτε να τον πάρουμε» (vids)

Newsroom
Τρομερά επεισόδια στο ΑΠΘ: «Πονάω, όχι στο κεφάλι»- «Καλύψτε να τον πάρουμε» (vids)
Σε βίντεο- καταγγελία φοιτητής, που έσκασε κρότου-λάμψης δίπλα στο αυτί του με αποτέλεσμα να μην ακούει, κινδυνεύει να έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου.

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες και γενικότερα αιματηρά επεισόδια, από τα οποία τρεις φοιτητές- σύμφωνα με αναφορές- πήγαν στο νοσοκομείο, σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τις εργασίες στο πρώην «Στέκι Βιολογικού», φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι τόσο εντός, όσο και εκτός του κτιρίου, διαμαρτύρονταν για την παρουσία των ΜΑΤ και σε κάποια στιγμή εκτόξευσαν αντικείμενα προς την πλευρά τους.

Τα ΜΑΤ έριξαν κρότου-λάμψης και συνέλαβαν φοιτητές, με τον έναν μάλιστα, όπως ακούγεται στο βίντεο, να φωνάζει «με πονάτε, μη με πιάνεις από το κεφάλι» και τον επικεφαλής των ΜΑΤ (με τα πολιτικά ρούχα) να λέει, «καλύψτε τον για να τον πάρουμε».

Σε άλλο βίντεο- καταγγελία, μιλάει φοιτητής που έσκασε κρότου-λάμψης δίπλα στο αυτί του με αποτέλεσμα να μην ακούει και να ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχει υποστεί ρήξη τυμπάνου. Ο συγκεκριμένος μάλιστα αλλά και ακόμα δύο, πήγαν στο νοσοκομείο.