Καπουτζίδης: «Αθλητικογράφος είχε πει για μένα "βλέπω την Αννούλα", το σχολίασα κι αυτό αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς» (vid)
Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σχόλιο που δέχθηκε κατά την διάρκεια της μετάδοσης της Eurovision, αλλά και στην δική του απάντηση.
«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Δεν είναι γνωστός όρος, μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας γνωρίζουν αυτό τον όρο στην Ελλάδα και είναι κρίμα. Ουσιαστικά είναι όταν μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός και προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα», είπε αρχικά.
Παράλληλα αποκάλυψε πως αθλητικογράφος είχε πει γι' αυτόν «βλέπω την Αννούλα», κάτι που ο ίδιος επίσης σχολίασε στην Eurovision, αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς.
«Δεν είναι μόνο αυτό έκανα και κάτι άλλο, δεν το ακούσατε όμως. Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, είχε πει "Αχ καλέ, βλέπω την Αννούλα", είχε πει "όξω που… κι άσχημε" και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν "Αννούλες" τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά. Φέτος εγώ όταν παρουσίαζα και εμφανίστηκε το τραγούδι της Γερμανίας, του οποίου το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο του μαγαζιού που τραγουδάει η Άννα Βίσση εγώ είπα: "ετοιμάζεται το σκηνικό που είναι ίδιο με το Hotel Ερμού, μόνο που αυτή τη φορά δεν βλέπω την Αννούλα". Το πήρα και το χρησιμοποίησα...», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.
Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».