Συγκλονιστικό video: Αστυνομικός έσωσε νεαρή κοπέλα που κατέρρευσε σε καφετέρια (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικό video: Αστυνομικός έσωσε νεαρή κοπέλα που κατέρρευσε σε καφετέρια (vid)
H νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις και δεν ανέπνεε όμως για καλή της τύχη, δίπλα ήταν ένας αστυνομικός που την έσωσε, καθώς τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Ένα συγκλονιστικό video με το πως ένας αστυνομικός έσωσε την ζωή μιας νεαρής κοπέλας στην Κατερίνη στις 10 Μαΐου, έφερε στην δημοσιότητα το GRTimes...

Αυτό λοιπόν είναι από κάμερα ασφαλείας σε καφετέρια και δείχνει την κοπέλα να νιώθει μία αδιαθεσία και ξαφνικά να χάνει τις αισθήσεις της. Ο Παναγιώτης Κόσιφας καθόταν σε ένα διπλανό τραπέζι και είχε παρατηρήσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά και μόλις κατέρρευσε, αμέσως σηκώθηκε για να την βοηθήσει.

«Έβλεπα ότι η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά, κουνιόταν δεξιά και αριστερά. Όταν τελικά κατέρρευσε, σηκώθηκα γρήγορα από το τραπέζι, την έπιασα και διαπίστωσα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Άμεσα άνοιξα χώρο, τον καθάρισα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξαπλώσει κάτω και εν συνεχεία είδα ότι η αεροφόρος οδός είχε φράξει. Δηλαδή δεν είχε αναπνοή. Άμεσα έκανα έκταση κεφαλής ώστε να της ανοίξω την αεροφόρο οδό και να μπορέσει να αναπνεύσει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.

Σε ερώτηση για το που έμαθε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, απάντησε: «Το έχω διδαχθεί από τη σχολή Ναυαγοσωστικής την οποία έχω τελειώσει. Όπως επίσης και από τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές που έχουμε στην Αστυνομία και την ομάδα ΔΙΑΣ. Μας έχουν μάθει πώς να αντιδρούμε σε έκτακτες περιπτώσεις όπως τραυματισμούς ή περιστατικά ανθρώπων που πνίγονται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σώσει ζωές».

Μάλιστα, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι αυτά τα πράγματα: «Είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί να σας πω ότι στο εν λόγω περιστατικό, ακούστηκαν διάφορα που θα έπρεπε να κάνω, τα οποία όμως δεν είχαν καμία βάση. Άκουσα για κουτάλια που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω, για γάντια, όμως όλα αυτά δε βοηθούν ουσιαστικά. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις διδαχθεί πώς να παράσχεις πρώτες βοήθειες. Πιστέψτε με, ότι τα σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών κοστίζουν λίγες ώρες από τη ζωή καθενός, όμως πραγματικά σώζουν ζωές. Ας το δούμε έτσι, από τη στιγμή που δε διδάσκονται στα σχολεία, κάτι που θα ήταν ευχής έργο».