Τα πέντε βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά το χάος στα MAD VMA 2022

Τα πέντε βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά το χάος στα MAD VMA 2022
O καυγάς του Light και του Snik αμαύρωσε την εικόνα των φετινών βραβείων MAD, με τα όσα έγιναν στο γήπεδο του Tae Kwon Do να προκαλούν ντροπή και θυμό. Υπάρχουν και κάποια ερωτήματα.

Τα φετινά Όσκαρ είχαν το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. Τα φετινά βραβεία MAD είχαν τις μπουνιές που αντάλλαξαν ο Light, o Snik και η παρέα τους. Σε μια βραδιά που υποτίθεται ότι γιόρταζε η μουσική, όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο «παγώσαμε» και απελπιστήκαμε μπροστά στις εικόνες απείρου κάλλους που προσέφεραν οι Έλληνες trappers.

Η αλήθεια είναι πως φτάνοντας στο χώρο της διοργάνωσης, δεν μπορούσα να φανταστώ όλα όσα θα διαδραματιστούν λίγες ώρες αργότερα. Ακόμη και την ώρα που ξεκίνησε το μπάχαλο στις θέσεις των επισήμων, δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς γινόταν.

Στη σκηνή βρισκόταν η Τάμτα, η οποία παρουσίαζε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα acts των βραβείων. Όση ώρα, λοιπόν, τα βλέμματά μας βρίσκονταν καρφωμένα σε εκείνη και τους χορευτές της, κάτω από τη σκηνή, ο Light με τον Snik αποφάσισαν να μας κάνουν να τους προσέξουμε με τη βία. Τώρα το ποιός ξεκίνησε τι και το αν έβρισε πρώτα ο ένας trapper τον άλλο, λίγη σημασία έχει. Αυτό που είδαν χιλιάδες θεατές στο γήπεδο και εκατομμύρια άλλοι στα social media, είναι μια ομάδα ατόμων να ρίχνει μπουνιές σε όποιον βρει, να φεύγουν καρέκλες και τελικά να κινδυνεύουν εξαιτίας τους κι άλλα άτομα, τα οποία δεν έφταιγαν σε τίποτα και βρίσκονταν εκεί για να τιμήσουν τον θεσμό.

Ήταν στημένο όλο σκηνικό; Κανείς δεν μπορεί να μας το απαντήσει με ασφάλεια. Από όσα είδα μέσα στο γήπεδο δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αυτό που προκαλεί όμως ερωτήματα είναι το γεγονός πως οι διοργανωτές, ενώ γνώριζαν πως υπάρχει μια κόντρα ανάμεσα στους δύο trappers, επέλεξαν συνειδητά να τους βάλουν να καθίσουν δίπλα δίπλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε τι αποσκοπούσε όλο αυτό; Aλλά και γιατί οι ίδιοι οι trappers βρέθηκαν εκεί παρέα με τόσα «δικά τους» άτομα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, βέβαια, φάνηκε πως ολόκληρη η διαχείριση αυτής της κρίσης μέσα από το γήπεδο ήταν βεβιασμένη και λάθος. Ναι, σίγουρα κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται, όμως, από τη στιγμή που οι δυο trappers συμμετέχουν σε ένα σκηνικό βίας, να μπαίνουν ξανά στο γήπεδο και να κάθονται στις θέσεις τους σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν γίνεται να ανεβαίνει ο floor manager των MAD VMA στη σκηνή, λίγο μετά τα όσα έχουν γίνει, και να ζητάει από τον κόσμο να φωνάξει «σταματήστε να τσακώνεστε», ελπίζοντας πως με αυτό θα τελειώσουν όλα όμορφα.

Γιατί δεν αποβλήθηκαν αμέσως από τον χώρο οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς και γιατί ανέβηκαν κανονικά στο stage στη συνέχεια ερμηνεύοντας τα κομμάτια τους; Ειδικά το τελευταίο προκάλεσε και σύγχυση στα νεαρά άτομα που βρίσκονταν στην αρένα, τα οποία δεν ήξεραν αν τελικά πρέπει να αποδοκιμάσουν τον Light και τον Snik, ή αν μπορούν χωρίς ενοχή να χορέψουν με τη μουσική τους.

Και τελικά είναι αρκετό απλά ένα ban τους από την τηλεοπτική προβολή των βραβείων; Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από τη βραδιά πάντως είναι τα λόγια του Νίκου Βουρλιώτη.

...