Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα: Ανακοίνωση συγκεντρωτική κάθε Παρασκευή

Newsroom
Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα: Ανακοίνωση συγκεντρωτική κάθε Παρασκευή
Μία απόφαση που έρχεται σε μια εποχή που οι λοιμώξεις ανέρχονται σε 25.000 με 30.000!

Αρχικά, περιμέναμε κάθε μέρα στις 17:00 τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά για την καθημερινή ενημέρωση της (νέας τότε) αρρώστιας που μόλυνε τον κόσμο, του γνωστού μας πλέον κορονοϊού. Μετά πήγαμε σε μία ενημέρωση στις 18:00 από το Υπουργείο Υγείας και σταδιακά στην έγγραφη και όχι τηλεοπτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Τον τελευταίο καιρό βέβαια (με τα λάθη τους) έβγαινε ολοένα και πιο νωρίς. Τέλος όλα αυτά… Μέχρι νεοτέρας!

Η καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού δεν θα υφίσταται πλέον και θα βγαίνει μία συγκεντρωτική ενημέρωση κάθε Παρασκευή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ: «Από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή.

2

Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης.

Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ».

Ερωτήματα βέβαια προκαλούν για το πως πάρθηκε αυτή η απόφαση, τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και καθημερινά κυμαίνονται σε 25.000 με 30.000 λοιμώξεις.