Φρακάρουν τα νοσοκομεία από διακομιδές COVID και ο ΕΟΔΥ κόβει την καθημερινή ενημέρωση (vid)

Newsroom
Φρακάρουν τα νοσοκομεία από διακομιδές COVID και ο ΕΟΔΥ κόβει την καθημερινή ενημέρωση (vid)
Ακόμα και 9 ώρες περιμένει ο κόσμος για να εξεταστεί για COVID την ώρα που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να σταματήσει την καθημερινή ενημέρωση.

Τουλάχιστον αρνητική εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση πως ο ΕΟΔΥ σταματάει την καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού (θα δίνει συγκεντρωτικά στοιχεία κάθε Παρασκευή), την ώρα που βρισκόμαστε εν μέσω ενός ακόμα κύματος με πολλές μολύνσεις...

Είναι χαρακτηριστικά πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η πίεση στο σύστημα Υγείας αρχίζει και γίνεται εκ νέου ασφυκτική, με ράντζα και μεγάλη αναμονή για εξέταση όσων έχουν χρειαστεί να μεταφερθούν σε κάποια από τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα έγιναν 120 διακομιδές αποκλειστικά και μόνο με περιστατικά covid. Παράλληλα με το Αττικό νοσοκομείο έχουν διακομισθεί 40 περιστατικά, και περιμένουν να γίνει η διάγνωσή τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη στον Ευαγγελισμό καθώς υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν έως και 9 ώρες προκειμένου να βρεθεί κάποιο κρεβάτι.

Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», στα εξωτερικά ιατρεία, η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς οι άνθρωποι με ή χωρίς covid περιμένουν όλοι μαζί προκειμένου να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν.